Печени свински рулца с картофена плънка
Необходими продукти:
- 900 грама свинско месо
- 3 супени лъжици майонеза
- 1 чаена лъжица сос аджика (или друга люта подправка)
- 1-2 едри картофа
- копър, магданоз, зелен лук, черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското на дълги парчета, които подправете със сол и пипер, намажете с майонеза и доматения сос аджика. Разбъркайте в купа, за да се покрият парчетата от всички страни със сосовете и оставете да се мариноват в продължение на 30 минути.

Картофите обелете и нарежете тънко като за пържене. Сложете ги в тенджера и залейте с вряща вода, която подсолете. След 15 минути я отцедете.

Всяко парче месо поръсете с накълцани копър и магданоз, сложете по няколко картофчета в единия им край и навийте рулца.

Закрепете ги с клечки за зъби.

Изпечете до готовност (30-40 минути) при 200 градуса.

Поднесете рулцата, поръсвайки ги с нарязан зелен лук.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Свинска пържола с хрупкава коричка и червено зеле
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свинско бон филе в бутер тесто с шунка, лук и кашкавал
- Домашна пикантна наденица от свинско месо
- Свинска супа с ориз
- Свинско бон филе с гъби
Коментари към Печени свински рулца с картофена плънка