Бавно приготвени свински пържоли с много сметана
Необходими продукти
- 250 грама сметана
- 1/2 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена лъжица чесън на прах
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Овкусете пържолите със сол, черен пипер и чесън на прах. Оваляйте ги в брашното. Сложете ги в тиган с малко олио и ги запържете на средна температура, за да станат златисто-кафеви.
Сложете пържолите в уред за бавно готвене (slow cooker) и ги покрийте с нарязания лук. Разтворете бульона във врялата вода и излейте върху пържолите. Покрийте и гответе на ниска степен 7-8 часа.
След като ги извадите от кукъра, сложете пържолите, заедно със соса, в предварително загрята до 200 градуса фурна.
В малка купа разбъркайте сметаната с 2 супени лъжици брашно. Добавете сместа към пържолите. Печете на загрятата фурна около 20 минути, докато сосът се сгъсти.
Сервирайте готовите пържоли с гарнитура по избор. Приятен апетит!
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Пилешко филе с мед и лимон
- Свинско с кисело зеле и картофи
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Бавно приготвени свински пържоли с много сметана