Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Свинско с тиква и кашкавал на фурна

Свинско с тиква и кашкавал на фурна

Свинско с тиква и кашкавал на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама тиква
  • 600 грама свински врат
  • 1 сладка чушка
  • 30 милилитра винен оцет
  • щипка смляна цикория
  • 1 супена лъжица захар
  • сол на вкус
  • 20 милилитра олио
  • смлян черен пипер на вкус
  • 100 грама кашкавал
  • 2,5 чаени чаши вода


Начин на приготвяне:

Обелете тиквата, отстранете семената й и я нарежете на тънки парчета, които задушете на слаб огън за половин час в смес от водата, захарта и оцета.
Когато свалите съда от котлона, отцедете останалия бульон от тиквата.

Свинския врат също нарежете на тънки парчета и ги мариновайте за половин час в олиото, в което сложете щипка цикория, солта и черния пипер.

След това прехвърлете месото в тава, върху него изсипете тиквата, ситно нарязаната червена чушка и поставете съда във фурната (тя трябва да е загрята предварително на средна температура).

свинско

След 30 минути поръсете ястието със сто грама настърган кашкавал и върнете отново във фурната, за да се образува апетитна коричка.

свинско

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноАнкетиЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиДиетиБотаника