Свинско със зелена леща и тиква
Необходими продукти:
- 1/2 килограм свинско месо
- по 1/2 чаена лъжица сушен риган, майорана и босилек
- сол и черен пипер
- щипка розмарин
- 1/2 лимон
- 1 чаена чаша зелена леща
- 300 грама тиква
- 1 голям морков
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица краве масло
- 1/2 чаена чаша вода
Начин на приготвяне:
Измийте свинското, подсушете го и натрийте със сол, смлян черен пипер и билките. Напръскайте с лимоновия сок и оставете да се маринова една нощ.
Измийте лещата, изсипете я в тенджера и залейте със студена вода, която трябва напълно да покрие зрънцата. Поставете върху котлона. Щом водата кипне, веднага изсипете лещата в гевгир.
На следващия ден сложете месото в тава, налейте половин чаша вода, покрийте с фолио и изпечете за около час при 180 градуса на фурната.
Междувременно нарежете тиквата на едри кубчета, моркова - на кръгчета, лука - на дребно, чесъна накълцайте ситно.
Сгорещете зехтина, прибавете към него маслото и в тази комбинация изпържете тиквата, моркова и лука за 5-7 минути, като периодично разбърквате. След това прибавете лещата към зеленчуците, чесъна, отново разбъркайте и гответе още около 5 минути. Подправете с черен пипер и сол.
Извадете свинското от фурната, но оставете уреда включен. Махнете фолиото от тавата и изсипете лещата със зеленчуците при месото. Налейте 3 супени лъжици вода и върнете съда във фурната.
Гответе ястието 40-45 минути, без да покривате с фолио и като разбърквате периодично.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА 190 г
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
БИОВЕА ЗДРАВА ПРОСТАТА капсули* 60
ЕНДОКА ОРГАНИЧНИ МУЛТИВИТАМИНИ прах 90 г
ПРОКСЕЛАН супозитории * 10 НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Свинско с домати и лук на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Пържено свинско със стар лук
Коментари към Свинско със зелена леща и тиква