Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свинско със зелена леща и тиква

Свинско със зелена леща и тиква

Свинско със зелена леща и тиква - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 килограм свинско месо
  • по 1/2 чаена лъжица сушен риган, майорана и босилек
  • сол и черен пипер
  • щипка розмарин
  • 1/2 лимон
  • 1 чаена чаша зелена леща
  • 300 грама тиква
  • 1 голям морков
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица краве масло
  • 1/2 чаена чаша вода


Начин на приготвяне:

Измийте свинското, подсушете го и натрийте със сол, смлян черен пипер и билките. Напръскайте с лимоновия сок и оставете да се маринова една нощ.

Измийте лещата, изсипете я в тенджера и залейте със студена вода, която трябва напълно да покрие зрънцата. Поставете върху котлона. Щом водата кипне, веднага изсипете лещата в гевгир.

На следващия ден сложете месото в тава, налейте половин чаша вода, покрийте с фолио и изпечете за около час при 180 градуса на фурната.

Междувременно нарежете тиквата на едри кубчета, моркова - на кръгчета, лука - на дребно, чесъна накълцайте ситно.

Сгорещете зехтина, прибавете към него маслото и в тази комбинация изпържете тиквата, моркова и лука за 5-7 минути, като периодично разбърквате. След това прибавете лещата към зеленчуците, чесъна, отново разбъркайте и гответе още около 5 минути. Подправете с черен пипер и сол.

Извадете свинското от фурната, но оставете уреда включен. Махнете фолиото от тавата и изсипете лещата със зеленчуците при месото. Налейте 3 супени лъжици вода и върнете съда във фурната.

Гответе ястието 40-45 минути, без да покривате с фолио и като разбърквате периодично.

Свинско с леща и тиква


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияДиетиБотаникаНовиниАнкетиЛайфстайлСнимки