Свински шницели в доматен сос с моцарела
Необходими продукти:
- няколко стръка босилек
- няколко супени лъжици зехтин
- 3 скилидки чесън
- 3 броя аншоа
- 1 чили чушка
- 800 грама нарязани домати в собствен сок
- сол и черен пипер на вкус
- 200 грама галета
- няколко стръка мащерка
- шепа настърган пармезан
- 1 лимон
- 150 грама пресято брашно
- 4 свински шницела (всеки с тегло 200 грама и дебелина 2 сантиметра)
- 2 големи яйца
- 125 грама моцарела
Начин на приготвяне:
Наситнете стъблата босилек, а листата накиснете във вода, за да запазят свежестта си.
На среден огън сгорещете зехтина, прибавете накълцания босилек, нарязания на тънки плочки чесън и аншоата. Гответе няколко минути и добавете чили чушката, която пробийте на няколко места.
След около минута сложете доматите, нека сместа кипне, намалете котлона и оставете продуктите да се задушават още 20 минути. Подправете със сол и черен пипер.
Смесете в купа галетата, листата мащерка, настърганите мащерка и лимонова кора.
Оваляйте всеки шницел в брашно със сол и черен пипер, след това потопете в разбитите яйца, а накрая - в галетата.
Изпържете ги за няколко минути от всяка страна, докато се зачервят, и извадете върху хартия, за да се отдели ненужната мазнина.
Изсипете доматения сос в тава, върху него подредете свинското, моцарелата (на парчета) и поръсете с листенцата босилек.
Изпечете в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути, докато се образува тъмнокафява коричка.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински врат с дюли и червено вино
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Свински шницели в доматен сос с моцарела