Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пуешки шницел с пилешко

Пуешки шницел с пилешко

Пуешки шницел с пилешко - изображение

Необходими продукти:


  • 300 грама пуешко месо
  • 300 грама пилешко месо
  • 1 главичка стар лук
  • 2 стръка пресен магданоз
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1 яйце
  • сол, черен пипер, кимион
  • 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
  • сок от половин лимон
  • 100 грама едро смляна галета
  • 10 грама брашно от чесън


Начин на приготвяне:


Смелете през месомелачка пуешкото, пилешкото и сложете месото в купа. Прибавете нарязан ситно лук, магданоз и добавете брашното, яйцето и подправките.

Разбъркайте и прибавете лимоновия сок. Оформете шницели, утепайте ги в смес от галета и чесново брашно, загрейте мазнина и запържете до златисто и от двете страни.

Отцедете шницелите и ги поднесете с гарнитура по ваш избор. Препоръчваме сварен бял ориз или картофено пюре.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.jocooks.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти