Пуешки шницел с пилешко
Необходими продукти:
- 300 грама пуешко месо
- 300 грама пилешко месо
- 1 главичка стар лук
- 2 стръка пресен магданоз
- 2 супени лъжици брашно
- 1 яйце
- сол, черен пипер, кимион
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- сок от половин лимон
- 100 грама едро смляна галета
- 10 грама брашно от чесън
Начин на приготвяне:
Смелете през месомелачка пуешкото, пилешкото и сложете месото в купа. Прибавете нарязан ситно лук, магданоз и добавете брашното, яйцето и подправките.
Разбъркайте и прибавете лимоновия сок. Оформете шницели, утепайте ги в смес от галета и чесново брашно, загрейте мазнина и запържете до златисто и от двете страни.
Отцедете шницелите и ги поднесете с гарнитура по ваш избор. Препоръчваме сварен бял ориз или картофено пюре.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
Коментари към Пуешки шницел с пилешко