Пуешки шницел с пилешко

Необходими продукти:
- 300 грама пуешко месо
- 300 грама пилешко месо
- 1 главичка стар лук
- 2 стръка пресен магданоз
- 2 супени лъжици брашно
- 1 яйце
- сол, черен пипер, кимион
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- сок от половин лимон
- 100 грама едро смляна галета
- 10 грама брашно от чесън
Начин на приготвяне:
Смелете през месомелачка пуешкото, пилешкото и сложете месото в купа. Прибавете нарязан ситно лук, магданоз и добавете брашното, яйцето и подправките.
Разбъркайте и прибавете лимоновия сок. Оформете шницели, утепайте ги в смес от галета и чесново брашно, загрейте мазнина и запържете до златисто и от двете страни.
Отцедете шницелите и ги поднесете с гарнитура по ваш избор. Препоръчваме сварен бял ориз или картофено пюре.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко с портокалов сос
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
Коментари към Пуешки шницел с пилешко