Пържени пилешки шницели в хрупкава хлебна панировка
Необходими продукти:
- 450 грама пилешки гърди
- 10 филии бял хляб
- 1 яйце
- 2-3 супени лъжици прясно мляко (по желание)
- брашно
- олио
- сол
- черен пипер
- други подправки
Начин на приготвяне:
Измийте пилешките гърди под студена течаща вода, разрежете ги първо на две, а след това на тънки парчета.
Начукайте ги от двете страни и подсолете.
Изрежете кората на филиите хляб, а меката част нарежете на дълги парчета, които изсушете на тиган или във фурната за около 10 минути.
Разбийте яйцето с подправки на вкус и добавете 2-3 супени лъжици прясно мляко, ако желаете.
Оваляйте филето в брашно, потопете в яйцето, след което сложете в сухарите, които ще се полепят по всички страни на пилешкото.
Изпържете шницелите в голямо количество растителна мазнина при средна температура на котлона по 5 минути от всяка страна.
Когато станат златисти, извадете върху хартия, за да може тя да попие излишното олио от пърженето.
Насладете се на сочни шницели, обвити в хрупкава хлебна коричка.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пържени пилешки шницели в хрупкава хлебна панировка