Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пържени пилешки шницели в хрупкава хлебна панировка

Пържени пилешки шницели в хрупкава хлебна панировка

Пържени пилешки шницели в хрупкава хлебна панировка - изображение

Необходими продукти:

  • 450 грама пилешки гърди
  • 10 филии бял хляб
  • 1 яйце
  • 2-3 супени лъжици прясно мляко (по желание)
  • брашно
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • други подправки

шницел

Начин на приготвяне:

Измийте пилешките гърди под студена течаща вода, разрежете ги първо на две, а след това на тънки парчета.

пилешко филе

пилешко филе

Начукайте ги от двете страни и подсолете.

пилешко филе

Изрежете кората на филиите хляб, а меката част нарежете на дълги парчета, които изсушете на тиган или във фурната за около 10 минути.

хляб

хляб

Разбийте яйцето с подправки на вкус и добавете 2-3 супени лъжици прясно мляко, ако желаете.

яйце

Оваляйте филето в брашно, потопете в яйцето, след което сложете в сухарите, които ще се полепят по всички страни на пилешкото.

панировка

Изпържете шницелите в голямо количество растителна мазнина при средна температура на котлона по 5 минути от всяка страна.

шницел

Когато станат златисти, извадете върху хартия, за да може тя да попие излишното олио от пърженето.

шницел

Насладете се на сочни шницели, обвити в хрупкава хлебна коричка.

шницел

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти