Зеленчукови шницели с гъби

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша боб
- 1 чаена чаша грах
- 2-3 моркова
- зеле - количество по желание
- 1 чаена чаша натрошени сухари/галета
- 2 яйца
- 1 глава лук
- 1 чаена чаша сушени гъби
- пресен магданоз на вкус
- 2 супени лъжици масло
- 3 супени лъжици брашно
- 1 чаена чаша заквасена сметана
- сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете боба, граха, морковите и зелето до готовност. Гъбите залейте с вода и изчакайте да омекнат. След това смесете така подготвените продукти и ги смелете заедно.
Разбийте яйцата, към тях прибавете натрошените сухари или галета, изпържения в маслото лук, нарязан пресен магданоз и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.
Оформете шницели от зеленчуковата "кайма", оваляйте ги в яйчената панировка и в брашното, след което изпържете до златисто от двете страни в силно нагорещено олио.
Поднесете със заквасена сметана.
Добър апетит!
Снимка: bukashka.by
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Горска челядинка
- Сапунка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Булка гъба, Булница, Яйченик, Ченушка
- Ливаден пачи крак
- Кафяво - червена миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Картофи в гъбен сос
Коментари към Зеленчукови шницели с гъби