Шницели на фурна с плънка от кашкавал и яйца
Необходими продукти:
700 грама кайма по ваш избор
150 грама кашкавал
100 грама хляб
1/2 чаена чаша прясно мляко
9 яйца
1 глава лук
сол, черен пипер, зелени и други подправки по ваш избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Каймата овкусете с подправките, добавете предварително напоения в прясно мляко хляб (заедно с течността) и ситно нарязаната глава лук. Разбъркайте, добавете 1 сурово яйце в сместа и отново разбъркайте старателно всички съставки.
Оформете големи елипсовидни кюфтета (като лодки), които подредете в тава, подмазана с олио. С помощта на лъжица направете притиснете средата им, трябва да се получи вдлъбнатина. Поставете съда във фурната за около 20 минути при 180 градуса.
След това напълнете запечените шницели с кашкавал и във всеки чукнете по 1 сурово яйце. Бъдете внимателни, за да не се разтече белтъкът. Около жълтъка поръсете с малко кашкавал и върнете ястието във фурната. Нека се приготвя още около 20 минути. Жълтъкът не трябва да е напълно изпечен.
Добър апетит!
Снимка: vkusnodoma.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Панирани шницели от кайма
- Свински шницели с кръгчета ананас и кашкавал
- Виенски шницел с кашкавалена плънка
- Пилешки шницел с млечен сос грейви
- Пилешки шницели с хрупкава панировка
- Пуешки шницели с гарнитура от рукола, нар и пармезан
- Свински шницел, паниран в пармезан
- Свински шницели с лимон
- За да са по-вкусни шницелите, ги пригответе последно, преди гостите да дойдат
- Шницели от шунка и кашкавал
Коментари към Шницели на фурна с плънка от кашкавал и яйца