Печени морковени шницели с кимион и раита с краставици
Необходими продукти:
- 100 грама нахутено брашно
- 1 чаена лъжичка куркума
- 2 чаени лъжички черен кимион
- 1/2 чаена лъжичка смлян кимион
- 1/2 чаена лъжичка смлян кориандър
- 1/2 чаена лъжичка смлян джинджифил
- 1/2 чаена лъжичка чили на прах
- 2 яйца
- 4 големи моркова, обелени и настъргани на спирала
- 2 чаени лъжички зехтин
за раитата:
- 1/2 краставица, настъргана
- 150 грама кисело мляко
- 2 шепи прясна мента, настинени
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса. Покрийте дъното на една или две тавички с хартия за печене.
Смесете нахутеното брашно с куркумата, черния и смляния кимион, кориандъра, джинджифила, чилито и яйцата. Ако сместа е суха, добавете малко вода и разбъркайте. Сложете настърганите моркови, подправете на вкус и отново разбъркайте.
Оформете 12 малки шницела в тавичката и полейте със зехтин. Изпечете за 25 минути или до златистокафяв загар и готовност.
Прецедете краставиците в кърпа и смесете с всички съставки за раитата, овкусете с подправки по ваш вкус.
Сервирайте морковените шницели с гарнитура от раита с краставици.
Приятен апетит!
Източник:
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ МОРКОВ 190 г
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
БИОХЕРБА МАСЛО ОТ МОРКОВ 50 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
ЕЛИКСИРИКА БИОТЕХ КОМПЛЕКТ СПОРТИКС МАКС ПЛЮС капсули * 30 + СПОРТИКС МАКС 120 мл * 12
Безплатна доставка за България! ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от бяла ряпа и моркови с чесън и копър
- Див морков
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Салата от моркови с ядки, магданоз и лимонов дресинг
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Британски учени: Морковите съдържат естествени химикали с мощни противоракови свойства
- Морковени бисквити
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Захаросани моркови
Коментари към Печени морковени шницели с кимион и раита с краставици