Печени морковени шницели с кимион и раита с краставици
Необходими продукти:
- 100 грама нахутено брашно
- 1 чаена лъжичка куркума
- 2 чаени лъжички черен кимион
- 1/2 чаена лъжичка смлян кимион
- 1/2 чаена лъжичка смлян кориандър
- 1/2 чаена лъжичка смлян джинджифил
- 1/2 чаена лъжичка чили на прах
- 2 яйца
- 4 големи моркова, обелени и настъргани на спирала
- 2 чаени лъжички зехтин
за раитата:
- 1/2 краставица, настъргана
- 150 грама кисело мляко
- 2 шепи прясна мента, настинени
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса. Покрийте дъното на една или две тавички с хартия за печене.
Смесете нахутеното брашно с куркумата, черния и смляния кимион, кориандъра, джинджифила, чилито и яйцата. Ако сместа е суха, добавете малко вода и разбъркайте. Сложете настърганите моркови, подправете на вкус и отново разбъркайте.
Оформете 12 малки шницела в тавичката и полейте със зехтин. Изпечете за 25 минути или до златистокафяв загар и готовност.
Прецедете краставиците в кърпа и смесете с всички съставки за раитата, овкусете с подправки по ваш вкус.
Сервирайте морковените шницели с гарнитура от раита с краставици.
Приятен апетит!
Източник:
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЕВИ ШНИЦЕЛИ 200 гр. ЗДРАВЕ ЗА ВАС
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВИ ШНИЦЕЛИ 250 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОМИУМ ЛАБ СЪН 18+ дражета * 42
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чипс от моркови на фурна
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Див морков
- Червен морков
- Салата от бяла ряпа и моркови с чесън и копър
Коментари към Печени морковени шницели с кимион и раита с краставици