Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Панирани шницели от кайма

Панирани шницели от кайма

Панирани шницели от кайма - изображение

Необходими продукти:

  • 850 грама кайма смес (70% телешко и 30% свинско)
  • 150 грама хляб (само меката част без корите)
  • малко прясно мляко
  • 150 грама стар лук
  • 2 яйца
  • черен пипер
  • сол
  • галета
  • олио


Начин на приготвяне:

Залейте хляба с прясното мляко и изчакайте да омекне и да поеме всичката течност, след което го изстискайте.

Лука нарежете ситно и го прибавете пир каймата заедно с хляба. Чукнете едното от яйцата и подправете. Омесете добре продуктите.

Оформете еднакви по големина топчета (около 90 грама всяко), потопете в разбитото със сол яйце и започнете да обръщате в галетата, докато топчетата станат плоски и придобият вид на шницели.

Изпържете ги в горещо олио за около 4-5 минути от всяка страна.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusno-i-prosto.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимки