Панирани шницели от кайма

Необходими продукти:
- 850 грама кайма смес (70% телешко и 30% свинско)
- 150 грама хляб (само меката част без корите)
- малко прясно мляко
- 150 грама стар лук
- 2 яйца
- черен пипер
- сол
- галета
- олио
Начин на приготвяне:
Залейте хляба с прясното мляко и изчакайте да омекне и да поеме всичката течност, след което го изстискайте.
Лука нарежете ситно и го прибавете пир каймата заедно с хляба. Чукнете едното от яйцата и подправете. Омесете добре продуктите.
Оформете еднакви по големина топчета (около 90 грама всяко), потопете в разбитото със сол яйце и започнете да обръщате в галетата, докато топчетата станат плоски и придобият вид на шницели.
Изпържете ги в горещо олио за около 4-5 минути от всяка страна.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusno-i-prosto.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Бутер баница с кайма
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
- Задушен зелен грах с кайма
- Макарони с кайма и кашкавал
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Пълнени макарони с кайма и кашкавал на тиган
- Лазаня от патладжани с кайма, пармезан и моцарела
- Елда с кайма, зеленчуци и гъби
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
Коментари към Панирани шницели от кайма