Картофени шницели
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 1 глава лук, настъргана
- 1 и 1/2 чаени лъжички бакпулвер
- 3/4 чаена лъжичка черен пипер
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 килограм картофи, обелени
- 1/3 чаена чаша пълнозърнесто брашно
- 4 супени лъжици зехтин
- зелен лук или див лук за гарниране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Чукнете в голяма купа яйцата, добавете лука, бакпулвера, черния пипер и солта и хомогенизирайте.
Настържете картофите, увийте ги в кухненска кърпа и изстискайте излишната течност. Добавете настърганите картофи към яйчената смес, разбъркайте, изсипете брашното и хомогенизирайте.
Загрейте 2 супени лъжици зехтин в голям тиган. Запържете 4 картофени шницела до златистокафяво от двете страни (около 2-3 минути на страна). Повторете, докато свърши картофената смес.
Изпечете картофените шницели за около 10 минути в загрятата фурна. Извадете, охладете за 5-10 минути, поръсете с див лук или зелен лук по желание и сервирайте.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Панирани шницели от кайма
- Свински шницели с кръгчета ананас и кашкавал
- Виенски шницел с кашкавалена плънка
- Пилешки шницел с млечен сос грейви
- Пилешки шницели с хрупкава панировка
- Пуешки шницели с гарнитура от рукола, нар и пармезан
- Шницели на фурна с плънка от кашкавал и яйца
- Свински шницел, паниран в пармезан
- Свински шницели с лимон
- За да са по-вкусни шницелите, ги пригответе последно, преди гостите да дойдат
Коментари към Картофени шницели