Пилешки шницели с хрупкава панировка
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки гърди
- 1 чаена чаша брашно
- 2 яйца
- 1 чаена чаша галета
- 2 супени лъжици червен пипер
- 1 супена лъжица сусамово семе
- сол и прясно смлян черен пипер
- олио за пържене
За гарниране:
- лимонови резени
- салата по избор
Начин на приготвяне:
- Покрийте пилешките гърди с найлоново фолио и ги изтънете с помощта на чук за месо.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
- Пригответе три широки и плитки чинии - в първата сложете брашното, във втората леко разбийте яйцата, а в третата смесете галетата с червения пипер и сусама.
- Оваляйте всяко пилешкото филе в брашно, потопете в яйце, след което оваляйте в галета.
- Загрейте олио в голям тиган на средно силен огън.
- Изпържете пилешките шницели за около 3-4 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят.
- Извадете с решетъчна лъжица и ги оставете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Поднесете шницелите топли, гарнирани с лимонови резени и салата по избор.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешки шницели с хрупкава панировка