Пуешки шницели с гарнитура от рукола, нар и пармезан
Ароматните бадеми придават на пуешките шницели фина и хрупкава коричка. А гарнитурата от прясна рукола и сочни зърна нар допълват ястието и го правят завършено.
Необходими продукти
за панировката:
- 1-2 яйца
- 4 супени лъжици брашно
- 4 супени лъжици галета
- 4 супени лъжици филирани бадеми, наситнени
за пуешките шницели:
- 300 грама пуешко месо
- 1/2 глава лук, наситнен
- 1/2 яйце или 1 цяло, но малко
- 1 супена лъжица брашно
- сол, черен пипер и кимион или подправки на вкус
- 6 супени лъжици зехтин
за сервиране:
- 50-100 грама рукола
- 15 грама пармезан, настърган
- 1 супена лъжица зърна нар
- 1-2 супени лъжици балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Омесете пуешката кайма с лука, яйцето, брашното и подправки на вкус.
Разбъркайте яйцето в купичка, а брашното изсипете в малка плитка чиния с подправки на вкус. Смесете галетата и натрошените бадеми в друга чинийка.
Оваляйте пуешките шницели първо в брашното (потупайте да падне излишното), след което потопете в яйцето и накрая в галетата.
Загрейте зехтина и запържете в него шницелите за 1-2 минути от страна или до готовност и придобиване на златист загар.
Сервирайте пуешките шницели върху гарнитура от рукола, зърна нар и настърган пармезан. Овкусете с балсамов оцет и поднесете.
Да ви е вкусно!
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Пуешко филе в медено-горчичен сос и задушени зеленчуци
- Панирани шницели от кайма
- Свински шницели с кръгчета ананас и кашкавал
- Тако салата в чашка
- Пилешки шницел с млечен сос грейви
- Виенски шницел с кашкавалена плънка
- Пилешки шницели с хрупкава панировка
- Печени пуешки гърди с домати, моцарела и маслини
- Пай с пуешко месо
Коментари към Пуешки шницели с гарнитура от рукола, нар и пармезан