Свински шницели с лимон
Необходими продукти:
- 700 грама свинска рибица, нарязана на тънки пържоли
- 3 яйца, леко разбити
- 2 чаени лъжички дижонска горчица
- 3/4 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
- 1 1/2 чаена чаша галета
- 4 супени лъжици олио
- 1 лимон, нарязан на филийки
Начин на приготвяне:
- Леко изтънете пържолите с чук за месо до дебелина около 6-7 милиметра.
- В плитка чиния смесете яйцата и горчицата. Разбъркайте.
- В друга чиния смесете брашното със солта и черния пипер. Отново разбъркайте.
- В трета чиния изсипете галетата.
- Оваляйте всяка пържола в брашно, потопете в яйце, след което оваляйте в галета.
- Загрейте 1 супена лъжица олио в голям тиган на средно силен огън.
- Изпържете свинските шницели от двете страни до златисто кафяв цвят за около 2-3 минути. Добавете олио, когато е необходимо.
- Работете на партиди и не препълвайте тигана, тъй като температурата на олиото рязко ще спадне и месото ще остане мазно.
- Оставете шницелите да се отцедят върху кухненска хартия.
- Поднесете с лимонови резени.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свински врат с дюли и червено вино
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
Коментари към Свински шницели с лимон