Пилешки шницели с доматен сос с лук и чесън
Необходими продукти:
600 грама пилешки гърди (филе)
600 грама обелени и нарязани домати
250 милилитра сухо червено вино
2 глави нарязан лук
2 супени лъжици зехтин
3 - 4 настъргани скилидки чесън
сол
черен пипер
босилек
майорана
дафинов лист
Начин на приготвяне:
Нарежете филето/гърдите на тънки парчета и ги овкусете със сол и пипер. Изпържете ги от двете страни до златисто (по около 5 минути от страна). Извадете месото и в същия тиган изпържете лука и чесъна, бъркайки непрекъснато. След това добавете доматите, дафиновия лист и налейте виното. Задушете всичко около 10 минути и прибавете босилек, майорана, сол и черен пипер. Сложете шницелите в получения сос за известно време, за да поемат вкусовете и ароматите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Пилешки шницели с доматен сос с лук и чесън