Пилешки шницел с млечен сос грейви

Необходими продукти:
- 500 грама пилешки пържоли
- 1/4 чаена чаша олио
- 1 чаена чаша мътеница
- 1 чаена лъжица сос табако
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена лъжица сол (или още на вкус)
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 1 1/2 - 2 чаени чаши прясно мляко
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 100 градуса, за да поддържате в нея топли шницелите.
Начукайте пържолите, за да ги изтъните и да достигнат дебелина около 1 сантиметър.
Изсипете мазнината в тиган и изчакайте да се сгорещи.
В купа смесете мътеницата с пикантния сос.
В друга чиния сложете брашното, подправено със сол и пипер.
Потапяйте пържолите в мътеницата, след това в брашното (запазете около 1 1/2 чаена лъжица от брашното).
Изпържете до готовност за около 3-4 минути от всяка страна. Преместете върху салфетка и прехвърлете във фурната, за да се запазят топли, докато приготвите соса.
Изхвърлете мазнината от тигана, като запазите само 1 1/2 супена лъжица от нея.
Намалете котлона и сложете брашното, бъркайте, за да се получи каша, като се опитвате да отделите всички остатъци от месото, останали по дъното на тигана. Прибавете млякото на тънка струя, бъркайки непрекъснато. Оставете соса да къкри за кратко, за да се сгъсти. Опитайте и подправете със сол и пипер.
Сервирайте пилешките шницели, полети с млечния сос грейви.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Панирани шницели от кайма
- Паниран телешки шницел
- Шницели на фурна с плънка от кашкавал и яйца
- Пилешки шницели с хрупкава панировка
- Пуешки шницели с гарнитура от рукола, нар и пармезан
- Шницели с плънка от яйца и кашкавал
- Панирани пилешки шницели със сусам
- Шницели от кълцана сьомга с кашкавал
- Шницели от шунка и кашкавал
- Пилешки шницел
Коментари към Пилешки шницел с млечен сос грейви