Патладжан с кайма и люти чушки

Необходими продукти:
- 2 люти чушки
- 1 супена лъжица мед
- щипка сол
- 3 патладжана
- 3 супени лъжици зехтин
- 250 грама кайма - пилешка, телешка, свинска (или натрошено тофу)
- 3 скилидки чесън, тънко нарязани
- 1 чаена лъжица сусамови семена
- 1/2 чаена чаша листа босилек
- 2 супени лъжици винен оцет
- 2 чаени лъжици соев сос
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лютите чушки и ги сложете в купа, към тях добавете мед и сол. Оставете да престоят.
Нарежете патладжаните на пръчки.
Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган и изпържете патладжана, докато стане хрупкав - за около 6-8 минути. Прехвърлете в чиния.
Останалата 1 супена лъжица зехтин сложете в същия тиган. Изпържете месото (тофуто), като по време на пърженето го разбъркате, за да се раздроби и покафенее. Добавете чесъна и сусама, разбъркайте. Прибавете половин чаша с листа босилек и след 2-3 подправете със сол.
Сложете соевия сос и върнете патладжана в чинията, прибавете нарязаната чушка. Гответе 2-3 минути, докато сосът се редуцира.
Сервирайте.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Патладжани
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Панирани шницели от кайма
- Къббе (кюфтета от кайма и булгур) с чеснов сос
- Гювечета от патладжани със сос от касис
Коментари към Патладжан с кайма и люти чушки