Лазаня от патладжани с кайма, пармезан и моцарела

Необходими продукти:
800 грама патладжани
500 грама кайма
500 грама гъсто доматено пюре
100 грама моцарела
100 грама пармезан
100 грама галета
2 яйца
2 супени лъжици вода
3 супени лъжици зехтин
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете патладжаните, нарежете ги на кръгчета с дебелина около 1/2 сантиметър.
Разбийте яйцата в купа заедно с 2 лъжици вода. В отделен съд смесете настъргания пармезан и галетата, подправете на вкус със сол и смлян черен пипер.
Потопете всяко кръгче патладжан в яйцата, оваляйте в сухата смес и подредете в тава, чието дъно сте подмазали със зехтин. Изпечете във фурната при 180 градуса за около 20-25 минути, докато придобият златиста коричка.
През това време изпържете каймата в зехтина (може да подправите, ако предпочитате). Около 10 минути след като се запържи, прибавете доматеното пюре. Щом сместа заври, сварете от котлона.
Подредете ред от златистите патладжани в тава, покрийте със слой кайма и домати, поръсете с 50 грама моцарела и завършете лазанята с патладжани. Ако използвате малък съд, продължете с реденето на пластове в същата последователност до изчерпване на продуктите.
Най-отгоре разпределете останалата моцарела и изпечете ястието за 10-15 минути във фурната при 200 градуса (докато сиренето се разтопи и се получи неустоимо покритие).
Добър апетит!
Снимка: lifehacker.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Веган запеканка със зелен фасул и лук
- Пълнени патладжани с макарони, бекон, пармезан и домати
- Доматена запеканка с кюфтета
- Зеленчукова запеканка
- Оризова запеканка с кайма, заквасена сметана и яйце
- Оризова запеканка с пилешко, зеленчуци и гъби
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
Коментари към Лазаня от патладжани с кайма, пармезан и моцарела