Патладжани с бекон на скара
Необходими продукти:
- 6 големи патладжана
- 200-300 грама бекон
- 1 връзка магданоз
- 1 връзка копър
- 1 супена лъжица смлян червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- хляб лаваш
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните и ги разрежете по ширина на всеки 1,5 сантиметра, като не срязвате докрай зеленчука (трябва да се получи хармоника).
Подсолете самите разрези и оставете за около 20 минути.
Бекона нарежете на парчета по ваш избор, подправете с червен и черен пипер и разпределете в разрезите на патладжаните.
Нанижете ги на шишчета и изпечете на скара или на дървени въглища, като обръщате от често всички страни. Необходими са около 15-20 минути за изпичането.
Готовото ястие поднесете с гореща питка лаваш и нарязани зелени подправки.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Ливанска разядка Мутабал
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Печен патладжан с оцет и чесън
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Патладжан
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
Коментари към Патладжани с бекон на скара