Патладжани с бекон на скара
Необходими продукти:
- 6 големи патладжана
- 200-300 грама бекон
- 1 връзка магданоз
- 1 връзка копър
- 1 супена лъжица смлян червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- хляб лаваш
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните и ги разрежете по ширина на всеки 1,5 сантиметра, като не срязвате докрай зеленчука (трябва да се получи хармоника).
Подсолете самите разрези и оставете за около 20 минути.
Бекона нарежете на парчета по ваш избор, подправете с червен и черен пипер и разпределете в разрезите на патладжаните.
Нанижете ги на шишчета и изпечете на скара или на дървени въглища, като обръщате от често всички страни. Необходими са около 15-20 минути за изпичането.
Готовото ястие поднесете с гореща питка лаваш и нарязани зелени подправки.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Ливанска разядка Мутабал
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Капоната (италианско зеленчуково рагу от патладжани с каперси и маслини)
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Пикантен булгур със зеленчуци
- Салата Капрезе с грилован патладжан
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Патладжани по корейски (с моркови, лук и чесън)
Коментари към Патладжани с бекон на скара