Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела

Необходими продукти:
- 1 патладжан
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 скилидки чесън, накълцани на ситно
- 1/2 чаена лъжица сушен лют пипер на люспи
- 1 лимон - кората и сокът
- 200 грама домати
- 1 топка моцарела (125 грама)
- по 15 грама мента и магданоз (пресни)
- няколко цели листа босилек
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на ленти по дължина и ги намажете със зехтин от двете страни, след което ги гриловайте до желаната готовност (около 2-3 минути на страна) на грил тиган.
Сложете ги в чиния за сервиране.
Чесъна и лютия пипер сложете в тигана да се загреят за кратко, сипете лимоновия сок и разбъркайте, след което изсипете върху патладжана.
Нарежете доматите и ги добавете и тях в чиния, сложете моцарелата и подправете.
Накрая добавете магданоза и ментата, прибавете и фино настърганата лимонова кора.
Разбъркайте всички продукти и завършете с няколко листенца босилек.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Накиснете листата от глухарче във вода, за да премахнете горчивия им вкус
- Свежа салата с рукола и чери домати, поднесена в кошничка от кашкавал
- Салата от маслини и лук
- Рецепти за салати от маруля
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Салата от сварени моркови с чесън и магданоз
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
Коментари към Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела