Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Панирани редени патладжани с доматен сос и кашкавал

Панирани редени патладжани с доматен сос и кашкавал

Панирани редени патладжани с доматен сос и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 2 средни патладжана
  • 1 1/2 чаена чаша панко галета (или млени хлебни трохи)
  • 1 чаена чаша пармезан, настърган
  • 3 яйца
  • 2 чаени лъжици италиански микс подправки
  • сол и черен пипер
  • 4 чаена чаша сос маринара
  • 2 чаени чаши настъргана моцарела
  • 1/3 чаена чаша нарязан босилек

Начин на приготвяне:

Нарежете патладжана на кръгчета с дебелина около 1,5 сантиметра. Поръсете със сол и оставете да се отцеди от горчивия сок.

Разбийте яйцата, а галетата смесете с 1/2 чаена чаша от пармезана.

Оваляйте патладжана в яйцата, след това в сухата смес. Подредете в застлана с хартия тава.

Полейте с малко мазнина и печете на 220 градуса за 30-35 минути.

В правоъгълна дълбока тавичка сложете 1 черпак сос маринара и го разстелете по дъното. Отгоре подредете един ред от патладжана и полейте с още сос. Поръсете с 1 чаша от моцарелата, половината от останалия ви пармезан и босилек. Повторете процеса, докато свършат продуктите ви.

Печете за 15-20 минути, за да придобие ястието златиста апетитна коричка.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноБотаника