Панирани редени патладжани с доматен сос и кашкавал

Необходими продукти:
- 2 средни патладжана
- 1 1/2 чаена чаша панко галета (или млени хлебни трохи)
- 1 чаена чаша пармезан, настърган
- 3 яйца
- 2 чаени лъжици италиански микс подправки
- сол и черен пипер
- 4 чаена чаша сос маринара
- 2 чаени чаши настъргана моцарела
- 1/3 чаена чаша нарязан босилек
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на кръгчета с дебелина около 1,5 сантиметра. Поръсете със сол и оставете да се отцеди от горчивия сок.
Разбийте яйцата, а галетата смесете с 1/2 чаена чаша от пармезана.
Оваляйте патладжана в яйцата, след това в сухата смес. Подредете в застлана с хартия тава.
Полейте с малко мазнина и печете на 220 градуса за 30-35 минути.
В правоъгълна дълбока тавичка сложете 1 черпак сос маринара и го разстелете по дъното. Отгоре подредете един ред от патладжана и полейте с още сос. Поръсете с 1 чаша от моцарелата, половината от останалия ви пармезан и босилек. Повторете процеса, докато свършат продуктите ви.
Печете за 15-20 минути, за да придобие ястието златиста апетитна коричка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Патладжан
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Печен патладжан с оцет и чесън
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Как да премахнете горчивия вкус на патладжана
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
Коментари към Панирани редени патладжани с доматен сос и кашкавал