Панирани редени патладжани с доматен сос и кашкавал
    Необходими продукти:
- 2 средни патладжана
 - 1 1/2 чаена чаша панко галета (или млени хлебни трохи)
 - 1 чаена чаша пармезан, настърган
 - 3 яйца
 - 2 чаени лъжици италиански микс подправки
 - сол и черен пипер
 - 4 чаена чаша сос маринара
 - 2 чаени чаши настъргана моцарела
 - 1/3 чаена чаша нарязан босилек
 
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на кръгчета с дебелина около 1,5 сантиметра. Поръсете със сол и оставете да се отцеди от горчивия сок.
Разбийте яйцата, а галетата смесете с 1/2 чаена чаша от пармезана.
Оваляйте патладжана в яйцата, след това в сухата смес. Подредете в застлана с хартия тава.
Полейте с малко мазнина и печете на 220 градуса за 30-35 минути.
В правоъгълна дълбока тавичка сложете 1 черпак сос маринара и го разстелете по дъното. Отгоре подредете един ред от патладжана и полейте с още сос. Поръсете с 1 чаша от моцарелата, половината от останалия ви пармезан и босилек. Повторете процеса, докато свършат продуктите ви.
Печете за 15-20 минути, за да придобие ястието златиста апетитна коричка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
 - Топли предястия
 - Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
 - Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
 - Салата от печени патладжани и чушки с рукола и чесън
 - Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
 - Патладжани по корейски (с моркови, лук и чесън)
 - Облекчете ставните болки с патладжанена вода
 - Домашна апетитка с патладжани, домати, чесън и магданоз
 - Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
 - Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
 - Лесна лазаня с патладжан и рикота
 
Коментари към Панирани редени патладжани с доматен сос и кашкавал