Панирани пилешки крокети в тесто с топено сирене и царевица

Необходими продукти:
- 250 грама брашно
- 250 милилитра пилешки бульон
- 2 яйца
- 300 грама галета
- олио
За плънката:
- 3 готови (сварени или изпечени) пилешки бутчета
- 150 грама крема сирене
- 100 грама царевични зърна
- 1 връзка магданоз
- 1 лайм
- сол
За соса:
- 6 домата
- 1 червена сладка чушка
- 1 глава сладък червен лук
- 1 скилидка чесън
- 2 супени лъжици винен оцет
- 4 супени лъжици зехтин
- по 1 чаена лъжица захар и сол
- кайенски пипер
Начин на приготвяне:
Сложете бульона да заври, тогава в него изсипете брашното и разбъркайте. Замесете твърдо тесто, покрийте го и оставете да се охлади напълно.
Направете соса. Нарежете произволно доматите, чушката, чесъна, магданоза и лука. Изсипете ги в блендер, добавете солта и захарта, оцета и олиото. Разбийте, в сместа трябва да останат парченца от зеленчуците, не ги превръщайте в пюре. Приберете в хладилника.
Свареното или изпечено пилешко накъсайте на влакна, магданоза наситнете, настържете кората на лайма, а сока изцедете. Смесете всичко това с крема сиренето и царевицата, подправете с кайенски пипер и сол.
Вземете малко тесто (колкото големината на една слива), сплескайте го с плоска питка с диаметър 8 сантиметра и в средата й сложете от плънката. Съберете краищата на тестото, като оформите чувалче. Прищипете, придавайки вид на круша. По този начин "конструирайте" всички крокети.
Потопете всяка в разбито яйце, след това оваляйте в галета и ги изпържете в силно нагорещено олио. След около 4 минути повърхността им ще се е покрила със светлокафява коричка. Тогава извадете върху хартия, за да може тя да поеме ненужната мазнина, които хапките са поели по време на пърженето.
Поднесете предястието горещо, а като добавка предложете соса, който приготвихте.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Перфектната марината за пилешко месо
- Месо на токачка
- Защо кокошките могат да бягат с отрязана глава
- Пиле с елда, лук и моркови
- Медено пиле със сусам, броколи и ориз
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
Коментари към Панирани пилешки крокети в тесто с топено сирене и царевица