Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Панирани пилешки крокети в тесто с топено сирене и царевица

Панирани пилешки крокети в тесто с топено сирене и царевица

Панирани пилешки крокети в тесто с топено сирене и царевица - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама брашно
  • 250 милилитра пилешки бульон
  • 2 яйца
  • 300 грама галета
  • олио

За плънката:

  • 3 готови (сварени или изпечени) пилешки бутчета
  • 150 грама крема сирене
  • 100 грама царевични зърна
  • 1 връзка магданоз
  • 1 лайм
  • сол

За соса:

  • 6 домата
  • 1 червена сладка чушка
  • 1 глава сладък червен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 супени лъжици винен оцет
  • 4 супени лъжици зехтин
  • по 1 чаена лъжица захар и сол
  • кайенски пипер

 

Начин на приготвяне:

Сложете бульона да заври, тогава в него изсипете брашното и разбъркайте. Замесете твърдо тесто, покрийте го и оставете да се охлади напълно.

Направете соса. Нарежете произволно доматите, чушката, чесъна, магданоза и лука. Изсипете ги в блендер, добавете солта и захарта, оцета и олиото. Разбийте, в сместа трябва да останат парченца от зеленчуците, не ги превръщайте в пюре. Приберете в хладилника.

Свареното или изпечено пилешко накъсайте на влакна, магданоза наситнете, настържете кората на лайма, а сока изцедете. Смесете всичко това с крема сиренето и царевицата, подправете с кайенски пипер и сол.

Вземете малко тесто (колкото големината на една слива), сплескайте го с плоска питка с диаметър 8 сантиметра и в средата й сложете от плънката. Съберете краищата на тестото, като оформите чувалче. Прищипете, придавайки вид на круша. По този начин "конструирайте" всички крокети.

Потопете всяка в разбито яйце, след това оваляйте в галета и ги изпържете в силно нагорещено олио. След около 4 минути повърхността им ще се е покрила със светлокафява коричка. Тогава извадете върху хартия, за да може тя да поеме ненужната мазнина, които хапките са поели по време на пърженето.

Поднесете предястието горещо, а като добавка предложете соса, който приготвихте.

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...ДиетиАнкети