Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Обърнат сладкиш с ананас

Обърнат сладкиш с ананас

Обърнат сладкиш с ананас - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама обелен и нарязан ананас
  • 1 чаена чаша кленов сироп
  • 1 ванилова шушулка
  • 225 грама брашно
  • 150 грама кокосови стърготини
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • 220 грама меко масло
  • 220 грама захар
  • 4 яйца на стайна температура
  • 200 грама заквасена сметана

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса и намажете форма за кекс с масло и застелете с хартия за печене.

Нарежете ананаса на кръгчета и го полейте с кленовия сироп. Разполовете ваниловата шушулка и изстържете семенцата. Шушулката сложете върху ананаса и опечете в обикновена тава за 12 минути, докато плодът се карамелизира.

Извадете ананаса в подготвената по-рано форма, а сосът запазете.

Комбинирайте брашното, кокоса, бакпулвера и половин лъжица сол в купа. С миксер разбийте маслото със захарта и ваниловите семенца до получаването на пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно, като, преди да добавите следващото, предишното трябва да се е усвоило от сместа.

Разбъркайте в тестото брашното и сметаната.

Внимателно покрийте с тестото ананаса и печете за 1 час и 20 минути, до суха клечка.

Оставете за 15 минути да се охлади, след което обърнете в плато.

Затоплете сиропа и с него полейте сладкиша.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноСъставкиДиетиБотаникаСнимки