Миди с праз и талиатели

Приготвянето на паста с миди е бързо и лесно ястие, което не изисква и много усилия. Резултатът накрая е много добър, а комбинацията е характерна за средиземноморските страни.
Необходими продукти:
- 1 килограм миди
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 3 стръка праз, нарязани
- 500 грама сайдер
- 250 грама талиатели
- 1 супена лъжица пълнозърнеста горчица
- 2 супени лъжици нарязан на ситно магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте мидите под студена течаща вода и ги изтъркайте с гъба. Изхвърлете счупените сред тях и тези, които са отворени.
Загрейте зехтина в тиган и сложете в него чесъна и праза. Пържете 3-4 минути, като разбърквате периодично, докато омекнат. Прибавете сайдера и подправете. Сложете пастата и варете 5 минути.
След това изсипете горчицата и мидите. Покрийте с капак и гответе още 5 минути. Изхвърлете тези миди, които са неотворени.
Поръсете с магданоза и сервирайте ястието топло.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРЛ МИНК ХИТОЗАН капсули * 120
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА модел APM002
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Макарони в млечен сос със сирена
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макарони със сирене чедър, масло и прясно мляко
Коментари към Миди с праз и талиатели