Пържени миди с лук
Необходими продукти:
400 грама миди
150 грама лук
50 грама масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в подходящ съд.

Обелете лука, нарежете го ситно.

Запържете го за 2-3 минути в нагорещената мазнина.

След това прибавете мидите и нека се пържат още 5 минути на силен огън. Готовността им може да определите по цвета (когато започнат да стават ярки, значи са готови).

Ако е необходимо, сложете още масло (или олио).

Малко преди да свалите от котлона, подправете със сол и черен пипер.

Вече може да поднесете.

Ястието е много вкусно и се приготвя бързо.
Добър апетит!
Снимки: topshef.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРЛ МИНК ХИТОЗАН капсули * 120
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!АНТАРТА ПИЛЕШКА СУПА ПО ДОМАШНА РЕЦЕПТА 50 г
НовБИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Печен боб с лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Салата от маслини и лук
- Свински пържоли с гъби и лук на тиган
- Полезните ефекти на лука
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
Коментари към Пържени миди с лук