Чеснови миди в сметанов сос с прошуто

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 230 грама миди, добре измити и леко подсушени
- 80 грама прошуто, нарязано на едро
- 2 супени лъжици масло, безсолно
- 3 скилидки чесън, пресовани или настъргани
- 1/4 чаена чаша сметана
- 1/4 чаена чаша бяло вино
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно
- 1 стрък зелен лук, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Подправете мидите със сол и черен пипер на вкус.
- Загрейте зехтина в тиган на средно силен огън.
- Разпределете мидите в един слой и ги запържете от двете страни за около 1-2 минути до златист цвят.
- Прехвърлете ги в чиния и заделете на страна.
- В същия тиган запържете нарязаното прошуто в продължение на 3-5 минути, докато стане леко хрупкаво.
- Добавете маслото и чесъна и гответе още няколко минути.
- Прибавете сметаната и бялото вино. Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус, ако е необходимо.
- След около 2 минути върнете мидите в тигана и ги поръсете със зелен лук и магданоз.
- Поднесете ястието топло.
Приятен апетит!
Снимки: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРЛ МИНК ХИТОЗАН капсули * 120
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофени шишчета с масло
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Масло от рапица
- Хлебен пудинг
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Лукът и чесънът - мощно оръжие срещу грип и настинка
- Черният чесън и необикновената му история
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
Коментари към Чеснови миди в сметанов сос с прошуто