Пица с прошуто и къпини
Необходими продукти:
за тестото:
- 2 чаени чаши бяло брашно
- 1 чаена чаша царевично брашно
- 7 грама суха мая
- по 5 грама сол и захар
- 200 милилитра топла вода
- 2 супени лъжици зехтин
за плънката:
- 100-150 грама фино нарязано прошуто
- няколко листенца пресен босилек
- 50 грама пресни къпини
- 100 грама настърган кашкавал
- 2 супени лъжици доматено пюре или паста
- сол и черен пипер според вкуса
Начин на приготвяне:
Първо пригответе тестото, смесвайки двата вида брашна с маята, солта и захарта. Разредете с водата и зехтина, разбъркайте и замесете меко тесто.
Покрийте със стреч фолио и след втасване разточете блат с дебелина и големина по избор. Загрейте фурната на 200 градуса и покрийте тава с лист пергамент. Сложете блата в нея и го намажете с доматена паста.
Подправете със сол, черен пипер, добавете прошутото, кашкавала и къпините. Запечете пицата за 20-25 минути, охладете и я разрежете. Гарнирайте с листенца пресен босилек и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: saltandbaker.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Къпина
- Къпина – ползи за здравето
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Плодов кейк с малини, къпини и боровинки
- Скална къпина, Каменче, Камениче
- Зелена салата с чери домати, сусам и прошуто
- Тайбери
- Плодово желе с ягоди, малини и къпини
- Терин от кайма с прошуто, шамфъстък и пресни билки
- Дива къпина
Коментари към Пица с прошуто и къпини