Пица с прошуто и къпини

Необходими продукти:
за тестото:
- 2 чаени чаши бяло брашно
- 1 чаена чаша царевично брашно
- 7 грама суха мая
- по 5 грама сол и захар
- 200 милилитра топла вода
- 2 супени лъжици зехтин
за плънката:
- 100-150 грама фино нарязано прошуто
- няколко листенца пресен босилек
- 50 грама пресни къпини
- 100 грама настърган кашкавал
- 2 супени лъжици доматено пюре или паста
- сол и черен пипер според вкуса
Начин на приготвяне:
Първо пригответе тестото, смесвайки двата вида брашна с маята, солта и захарта. Разредете с водата и зехтина, разбъркайте и замесете меко тесто.
Покрийте със стреч фолио и след втасване разточете блат с дебелина и големина по избор. Загрейте фурната на 200 градуса и покрийте тава с лист пергамент. Сложете блата в нея и го намажете с доматена паста.
Подправете със сол, черен пипер, добавете прошутото, кашкавала и къпините. Запечете пицата за 20-25 минути, охладете и я разрежете. Гарнирайте с листенца пресен босилек и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: saltandbaker.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВА СМЕС №10 ПРИ ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ПРОСТАТНАТА ЖЛЕЗА 200 г ЗДРАВНИЦА
ЕКАМЕДИКА МАГНЕ B6 АКТИВ саше * 21
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА КЪПИНА 50 мл
НИВЕА БАЛСАМ ЗА УСТНИ КЪПИНА 4,8 г
ЕКАМЕДИКА КОЛАГЕН АКТИВ ФЛЕКС саше * 21
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Листа от къпина - ползи и приложение
- Къпина – ползи за здравето
- Къпина
- Лятно смути с къпини, малини и ванилов йогурт
- Лимоново парфе с къпини
- Печени гриловани тиквички с моцарела и прошуто
- Салата с прошуто, рукола и синьо сирене
- Картофени бомбички с моцарела и прошуто на фурна
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Тайбери
Коментари към Пица с прошуто и къпини