Паеля с миди, скариди и пилешко
Необходими продукти:
- 2 големи домата
- 16 скариди, почистени
- 1 чаена лъжица пушен червен пипер
- черен пипер
- 500 грама пилешки гърди, нарязани
- 220 грама чоризо
- 1-2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 намачкани скилидки чесън
- 1 щипка шафран
- 2 чаени чаши ориз за паеля
- 1 чаена лъжица сол
- 4 чаени чаши пилешки бульон
- 16 миди (различни видове)
- 2 супени лъжици магданоз
- 2 лимона, нарязани
Начин на приготвяне:
Обелете доматите и ги смелете или настържете на ренде.
Скаридите подправете с щипка пушен червен пипер, сол и пипер, разбъркайте и приберете в хладилник.
Пилешкото подправете по същия начин и оставете настрана.
Загрейте тиган с дебели стени и в него изпържете наденицата чоризо (нарязана предварително), докато покафенее - около 2-3 минути. Прехвърлете я в купа.
В мазнината, която е останала в тигана, изпържете месото (ако има нужда, сложете 1-2 лъжици зехтин) за около 6-7 минути, до готовност. Сложете го при чоризото.
В същия тиган изпържете лука, подправен със сол и пипер, за около 5 минути, докато омекне. Прибавете чесъна и останалия пушен пипер, шафрана и след 30 секунди изсипете доматите.
Гответе 3-4 минути, докато сосът леко се сгъсти. Тогава изсипете в него ориза и бульона. Прибавете наденицата и пилешкото и покрийте. Гответе почти до готовност на ориза, докато течността се е абсорбирала в по-голямата си част - около 10 минути. Върху ориза подредете мидите и скаридите. Покрийте и гответе още 10-12 минути до пълна готовност на ястието.
Свалете от котлона и оставете паелята да се охлади за няколко минути. Сервирайте с парченца лимон.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: chowhound.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Салата от алабаш, скариди и кейл с дресинг
- Хрупкави панирани скариди
- Скариди на фурна с чесън и масло
- Скариди на тиган с чесън, масло и вино
- Глазирани скариди с ром
- Пикантни скариди в бирен сос
- Мидена супа със сметана и бяло вино
- Пържени миди с лук
- Как да приготвим перфектните скариди на скара
- Супа тай със скариди, гъби шийтаке и кокосово мляко
Коментари към Паеля с миди, скариди и пилешко