Лингуини с лимон и миди

Необходими продукти:
- 340 грама лингуини
- 4 супени лъжици масло
- 4 накълцани на ситно скилидки чесън
- щипка лют червен пипер на люспи
- 2 супени лъжици свеж накълцан магданоз
- 450 грама миди с черупки
- 1/2 чаена чаша сухо бяло вино
- сокът от 1 лимон
- лимонови резени за сервиране
Начин на приготвяне:
В голям съд сварете лингуините ал денте - т.е. да бъдат леко твърди в центъра, а не преварени. Отцедете и оставете настрана.
Междувременно в тиган разтопете маслото, запържете лука, подправете с лют пипер и магданоза - гответе за 1 минута, докато се освободи аромата от чесъна.
Добавете добре почистените миди и сипете виното. Покрийте тигана с капак и задушавайте за 7-10 минути, докато черупките на мидите се отворят. (Ако има такива, които са със затворени черупки след варенето ги изхвърлете.)
Добавете лимоновия сок и лингуините. Разбъркайте добре, за да се смесят, а пастата да се овкуси от соковете в тигана.
Сервирайте с лимонови резени за допълнително овкусяване, ако има нужда.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРЛ МИНК ХИТОЗАН капсули * 120
НовОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Спагети със сметана и риба тон
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Спагети с пармезан и яйца
- Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
- Как да съхраним сготвена паста
- Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
- Панирани кръгчета от спагети на фурна
- Оризови спагети
- Миди
- Спагети с пармезан, бекон и сметана
Коментари към Лингуини с лимон и миди