Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Лингуини с лимон и миди

Лингуини с лимон и миди

Лингуини с лимон и миди - изображение

Необходими продукти:

  • 340 грама лингуини
  • 4 супени лъжици масло
  • 4 накълцани на ситно скилидки чесън
  • щипка лют червен пипер на люспи
  • 2 супени лъжици свеж накълцан магданоз
  • 450 грама миди с черупки
  • 1/2 чаена чаша сухо бяло вино
  • сокът от 1 лимон
  • лимонови резени за сервиране

Начин на приготвяне:

В голям съд сварете лингуините ал денте - т.е. да бъдат леко твърди в центъра, а не преварени. Отцедете и оставете настрана.

Междувременно в тиган разтопете маслото, запържете лука, подправете с лют пипер и магданоза - гответе за 1 минута, докато се освободи аромата от чесъна.

Добавете добре почистените миди и сипете виното. Покрийте тигана с капак и задушавайте за 7-10 минути, докато черупките на мидите се отворят. (Ако има такива, които са със затворени черупки след варенето ги изхвърлете.)

Добавете лимоновия сок и лингуините. Разбъркайте добре, за да се смесят, а пастата да се овкуси от соковете в тигана.

Сервирайте с лимонови резени за допълнително овкусяване, ако има нужда.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиЛайфстайл