Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Спагети с гъби, сирена и сметана

Спагети с гъби, сирена и сметана

Спагети с гъби, сирена и сметана - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама спагети
  • 400 грама печурки
  • 250 милилитра високомаслена готварска сметана
  • 1/2 чаена чаша настърган пармезан
  • 100 грама моцарела
  • 4 скилидки чесън
  • 5 стръка магданоз
  • 1 чаена лъжица сух босилек
  • 1/3 чаена лъжица люспи червен чили пипер
  • 1/3 чаена лъжица смлян сладък червен пипер
  • зехтин, черен пипер, сол

 

Начин на приготвяне:

Нарежете печурките на тънки плочки, почистете скилидките чесън и ги смачкайте с ножа, след което накълцайте ситно. Нарежете и магданозените листа.

Сгорещете малко количество зехтин (2 супени лъжици) в тиган. В него изсипете гъбите и чесъна, поръсете ги с червения пипер, босилека и пържете на силен огън в продължение на 3 минути. След това подправете с черен пипер, сол, налейте сметаната, сложете сирената.

Щом сосът кипне, намалете температурата на котлона и нека сместа се вари, като не спирате да бъркате, докато моцарелата и пармезанът се разтопят напълно. Накрая добавете магданоза.

Междувременно сварете спагетите (ал данте) и отцедете течността с помощта на гевгир, като оставите малко от нея на дъното на тенджерата (може да ви потрябва, в случай че сосът има нужда от разреждане).

Изсипете спагетите в соса и затоплете ястието за 2-3 минути. Ако е прекалено гъсто, използвайте водата, която отделихте преди малко.

Разбъркайте, поръсете с люспи чили пипер и поднесете веднага.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайл