Спагети с пармезан и яйца
Необходими продукти:
- 200 грама спагети
- 3 яйца
- 50 грама пармезан
- 2 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица зехтин
- подправки
Начин на приготвяне:
Сварете спагетите, пармезана настържете.
Смесете маслото и зехтина в достатъчно голям тиган, който да събере спагетите малко по-късно.
Чукнете яйцата в съда и нека се пържат около минута и половина, необходимо е само белтъкът да стегне. Подсолете и свалете от котлона.
Отцедете водата (запазете част от нея, по-малко от 1 чаша) от вече готовите спагети, изсипете ги при яйцата и разбъркайте. Спагетите трябва да бъдат горещи. Налейте бульона, който отделихте, поръсете с пармезана и отново разбъркайте.
Може да налеете още малко течност, ако има нужда, за да се получи кремообразен сос.
Вече може да поднесете, а по желание поръсете с прясно смлян черен пипер. Подходящо допълнение са панирани пилешки гърди.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ МОДЕЛ APM003 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ ТАЛИАТЕЛИ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Оризови спагети
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Как да съхраним сготвена паста
- Спагети със сметана и риба тон
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Печени аспержи с пармезан
- Спагети със сушени домати, пушена шунка и пармезан
- Бързи солени бисквити от 3 съставки
Коментари към Спагети с пармезан и яйца