Спагети с пармезан и яйца
Необходими продукти:
- 200 грама спагети
- 3 яйца
- 50 грама пармезан
- 2 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица зехтин
- подправки
Начин на приготвяне:
Сварете спагетите, пармезана настържете.
Смесете маслото и зехтина в достатъчно голям тиган, който да събере спагетите малко по-късно.
Чукнете яйцата в съда и нека се пържат около минута и половина, необходимо е само белтъкът да стегне. Подсолете и свалете от котлона.
Отцедете водата (запазете част от нея, по-малко от 1 чаша) от вече готовите спагети, изсипете ги при яйцата и разбъркайте. Спагетите трябва да бъдат горещи. Налейте бульона, който отделихте, поръсете с пармезана и отново разбъркайте.
Може да налеете още малко течност, ако има нужда, за да се получи кремообразен сос.
Вече може да поднесете, а по желание поръсете с прясно смлян черен пипер. Подходящо допълнение са панирани пилешки гърди.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ ТАЛИАТЕЛИ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Оризови спагети
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Спагети със сметана и риба тон
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- Как да съхраним сготвена паста
- Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
- Бистра пилешка супа със спагети
Коментари към Спагети с пармезан и яйца