Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Спагети с пармезан и яйца

Спагети с пармезан и яйца

Спагети с пармезан и яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама спагети
  • 3 яйца
  • 50 грама пармезан
  • 2 супени лъжици масло
  • 1 супена лъжица зехтин
  • подправки

 

Начин на приготвяне:

Сварете спагетите, пармезана настържете.

Смесете маслото и зехтина в достатъчно голям тиган, който да събере спагетите малко по-късно.

Чукнете яйцата в съда и нека се пържат около минута и половина, необходимо е само белтъкът да стегне. Подсолете и свалете от котлона.

Отцедете водата (запазете част от нея, по-малко от 1 чаша) от вече готовите спагети, изсипете ги при яйцата и разбъркайте. Спагетите трябва да бъдат горещи. Налейте бульона, който отделихте, поръсете с пармезана и отново разбъркайте.

Може да налеете още малко течност, ако има нужда, за да се получи кремообразен сос.

Вече може да поднесете, а по желание поръсете с прясно смлян черен пипер. Подходящо допълнение са панирани пилешки гърди.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайл