Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
Това класическо ястие с нудълс разчита на ароматния соев сос, за да свърже всички вкусове и текстури заедно в перфектна комбинация.
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици + 2 чаени лъжички сусамово масло
- 3 супени лъжици соев сос с ниско съдържание на натрий
- 1/4 чаена лъжичка червен пипер на люспи
- 350 грама пилешки гърди, нарязани на късове
- 200 грама нудълси
- 1 чаена лъжичка чили сос с чесън
- 3 супени лъжици зехтин
- 150 грама гъби, нарязани на тънко
- 4 скилидки чесън, наситнени
- 2 супени лъжици пресен джинджифил, наситнен
- 1 връзка зелен лук, наситнен
- 2 чаши броколи
- 1 червена чушка, нарязана на ситно
- 1 чаша зелен грах
- 4 и 1/2 чаши зеле, тънко нарязано
- 3/4 чаша безсолен пилешки бульон
- 1 чаена лъжичка царевично нишесте
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Смесете в голяма купа 2 супени лъжици сусамово масло, соевия сос и червения пипер на люспи. Овкусете пилешките гърди в получената комбинация.
Кипнете вода в голяма тенджера и изсипете нудълсите. Варете според указанията на опаковката. Отцедете и прехвърлете в голяма купа.
Овкусете с 2 чаени лъжички сусамово масло и сос от чили и чесън. Оставете настрана.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в голям тиган на средно силен огън. Запържете гъбите, докато се отдели течността им и станат златисти и меки, след което добавете наситнения чесън, джинджифил и зелен лук. Разбъркайте и гответе за 1 минута, след което прехвърлете в средно голяма купа.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в същия тиган на средно силен огън. Запържете броколите, чушките и зеления грах, докато омекнат. Добавете зелето и гответе, докато омекне, след което прехвърлете зеленчуците в купата с гъбите.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган на средно силен огън. Запържете овкусеното пиле за 2-3 минути. Смесете пилешкия бульон с царевичното нишесте в останалия от овкусяването на пилето сос и разбъркайте до хомогенност, след което изсипете в тигана с пилешкото месо. Оставете да къкри за 2-3 минути, като разбърквате, докато се сгъсти.
Добавете зеленчуците към пилешкото в тигана и разбъркайте. Гответе 1-2 минути и сервирайте.
Да ви е вкусно!
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ ТАЛИАТЕЛИ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г 6400
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци