Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
Това класическо ястие с нудълс разчита на ароматния соев сос, за да свърже всички вкусове и текстури заедно в перфектна комбинация.
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици + 2 чаени лъжички сусамово масло
- 3 супени лъжици соев сос с ниско съдържание на натрий
- 1/4 чаена лъжичка червен пипер на люспи
- 350 грама пилешки гърди, нарязани на късове
- 200 грама нудълси
- 1 чаена лъжичка чили сос с чесън
- 3 супени лъжици зехтин
- 150 грама гъби, нарязани на тънко
- 4 скилидки чесън, наситнени
- 2 супени лъжици пресен джинджифил, наситнен
- 1 връзка зелен лук, наситнен
- 2 чаши броколи
- 1 червена чушка, нарязана на ситно
- 1 чаша зелен грах
- 4 и 1/2 чаши зеле, тънко нарязано
- 3/4 чаша безсолен пилешки бульон
- 1 чаена лъжичка царевично нишесте
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Смесете в голяма купа 2 супени лъжици сусамово масло, соевия сос и червения пипер на люспи. Овкусете пилешките гърди в получената комбинация.
Кипнете вода в голяма тенджера и изсипете нудълсите. Варете според указанията на опаковката. Отцедете и прехвърлете в голяма купа.
Овкусете с 2 чаени лъжички сусамово масло и сос от чили и чесън. Оставете настрана.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в голям тиган на средно силен огън. Запържете гъбите, докато се отдели течността им и станат златисти и меки, след което добавете наситнения чесън, джинджифил и зелен лук. Разбъркайте и гответе за 1 минута, след което прехвърлете в средно голяма купа.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в същия тиган на средно силен огън. Запържете броколите, чушките и зеления грах, докато омекнат. Добавете зелето и гответе, докато омекне, след което прехвърлете зеленчуците в купата с гъбите.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган на средно силен огън. Запържете овкусеното пиле за 2-3 минути. Смесете пилешкия бульон с царевичното нишесте в останалия от овкусяването на пилето сос и разбъркайте до хомогенност, след което изсипете в тигана с пилешкото месо. Оставете да къкри за 2-3 минути, като разбърквате, докато се сгъсти.
Добавете зеленчуците към пилешкото в тигана и разбъркайте. Гответе 1-2 минути и сервирайте.
Да ви е вкусно!
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ МОДЕЛ APM003 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ ТАЛИАТЕЛИ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Оризови спагети
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци