Гювечета от миди с гъби, домати и кашкавал
Необходими продукти:
- 200 грама замразени миди (почистени и предварително сварени, само месото)
- 150 грама печурки
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 домата (изберете месести)
- 2 сладки зелени чушки
- 120 грама кашкавал (или сирене Чедър)
- 3 супени лъжици растителна мазнина
- 50 грама краве масло
- 4 стръка магданоз
- 8 маслини (4 зелени и 4 черни)
- 1 супена лъжица мариновани каперси
- черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Размразете мидите.
Направете кръстообразни разрези в горната част на доматите и потопете във вряща вода за минута. Веднага след това облейте със студена и обелете ципите им. Месестата част нарежете на малки кубчета.
Лука обелете и нарежете на полукръгчета, чушките и гъбите на средно големи парчета, а чесъна накълцайте ситно.
Сгорещете олиото в голям тиган, добавете маслото. Когато то се разтопи, изсипете лука в съда и изпържете.
Следват гъбите (разбърквайте, докато се приготвят), а три минути по-късно добавете чесъна и чушките.
След 5 минути изсипете мидите и доматите при останалите продукти в тигана. Нека всичко се готви в продължение на 5-6 минути (до омекване на доматите). Подправете с червен и черен пипер, подсолете.
Разпределете сместа в четири гювечета, поръсете с нарязания магданоз, сложете по парченце масло във всеки съд, а най-отгоре покрийте със слой от кашкавала, който предварително трябва да настържете.
Изпечете във фурната до златисто (около 20-30 минути).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Мидена супа със сметана и бяло вино
- Сос Хо - пикантен сос с морски дарове
- Пържени миди с лук
- Паеля с миди, скариди и пилешко
- Миди скалопини върху пюре от пащърнак
- Миди
- Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
- Миди с домати и чесън
- Миди в масло на тиган
- Лингуини с лимон и миди
Коментари към Гювечета от миди с гъби, домати и кашкавал