Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Гювечета от миди с гъби, домати и кашкавал

Гювечета от миди с гъби, домати и кашкавал

Гювечета от миди с гъби, домати и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама замразени миди (почистени и предварително сварени, само месото)
  • 150 грама печурки
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 домата (изберете месести)
  • 2 сладки зелени чушки
  • 120 грама кашкавал (или сирене Чедър)
  • 3 супени лъжици растителна мазнина
  • 50 грама краве масло
  • 4 стръка магданоз
  • 8 маслини (4 зелени и 4 черни)
  • 1 супена лъжица мариновани каперси
  • черен и червен пипер, сол


Начин на приготвяне:

Размразете мидите.

Направете кръстообразни разрези в горната част на доматите и потопете във вряща вода за минута. Веднага след това облейте със студена и обелете ципите им. Месестата част нарежете на малки кубчета.

Лука обелете и нарежете на полукръгчета, чушките и гъбите на средно големи парчета, а чесъна накълцайте ситно.

Сгорещете олиото в голям тиган, добавете маслото. Когато то се разтопи, изсипете лука в съда и изпържете.

Следват гъбите (разбърквайте, докато се приготвят), а три минути по-късно добавете чесъна и чушките.

След 5 минути изсипете мидите и доматите при останалите продукти в тигана. Нека всичко се готви в продължение на 5-6 минути (до омекване на доматите). Подправете с червен и черен пипер, подсолете.

Разпределете сместа в четири гювечета, поръсете с нарязания магданоз, сложете по парченце масло във всеки съд, а най-отгоре покрийте със слой от кашкавала, който предварително трябва да настържете.

Изпечете във фурната до златисто (около 20-30 минути).

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайл