Миди с ориз, лук и бяло вино
Необходими продукти:
- 100 грама дългозърнест ориз
- 400 грама почистени миди (без черупки)
- 100 грама краве масло
- 2 глави кромид лук
- сол, черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици бяло вино
- зелен лук за украса
- 1/2 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, сварете го до пълна готовност в леко посолена вода. През това време нарежете на тънки полукръгчета главите кромид.
Измийте добре мидите, пържете ги в маслото 5 минути, след което прибавете лучените полукръгчета и гответе още 5 минути. Тогава налейте 2 супени лъжици бяло вино, същото количество вода, затворете тигана с капак и задушете за още четвърт час.
Смесете ориза с мидите и соса, в който те са се приготвяли. Добавете към ястието наситнени магданоз, зелен лук и може да сервирате веднага.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-legko.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ХРИСТИНА БАЛСАМ ЗА КОСА С АЛОЕ ВЕРА ЗА ОБЕМ 200 мл
ОМНИ БИОТИК 6 прах 60 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Оризови спагети
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Безглутенова диета
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
Коментари към Миди с ориз, лук и бяло вино