Начало Хранене Рецепти Салати С риба и морски дарове Миди с ориз, лук и бяло вино

Миди с ориз, лук и бяло вино

Миди с ориз, лук и бяло вино - изображение

Необходими продукти:

  • 100 грама дългозърнест ориз
  • 400 грама почистени миди (без черупки)
  • 100 грама краве масло
  • 2 глави кромид лук
  • сол, черен пипер на вкус
  • 2 супени лъжици бяло вино
  • зелен лук за украса
  • 1/2 връзка магданоз


Начин на приготвяне:

Измийте ориза, сварете го до пълна готовност в леко посолена вода. През това време нарежете на тънки полукръгчета главите кромид.

Измийте добре мидите, пържете ги в маслото 5 минути, след което прибавете лучените полукръгчета и гответе още 5 минути. Тогава налейте 2 супени лъжици бяло вино, същото количество вода, затворете тигана с капак и задушете за още четвърт час.

Смесете ориза с мидите и соса, в който те са се приготвяли. Добавете към ястието наситнени магданоз, зелен лук и може да сервирате веднага.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-legko.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлНовиниДиетиВидеоХранене при...БотаникаЛечения