Миди с масло и майонеза
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици масло
- 1 малък праз, тънко нарязан
- 1 малка глава лук, тънко нарязана
- 4 скилидки чесън, нарязани
- 2 дафинови листа
- сол и черен пипер
- 1 чаена чаша бяло вино
- 500 грама миди
- 2-3 супени лъжици домашна майонеза + още за сервиране
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 чаена лъжица настъргана кора от лимон
- 3 супени лъжици нарязан на ситно магданоз
- хляб с квас, полят със зехтин и препечен
Начин на приготвяне:
Разтопете 1 супена лъжица масло в голям тиган, добавете праза, лука, чесъна и дафиновия лист. Подправете със сол и пипер и пържете 10 минути, докато зеленчуците омекнат и покафенеят.
Увеличете температурата на котлона и добавете виното, изчакайте да се изпари наполовина (за около 2 минути). Добавете мидите, разбъркайте и покрийте с капак, като разклащате тигана на всеки 30 секунди. Когато мидите се отворят, ги свалете от котлона.
Пресипете ги в купа и им сложете капак, за да запазите топлината им.
Останалото масло смесете с майонезата, сложете в тигана, разбъркайте и върнете мидите в съда. Добавете магданоза, лимоновия сок и кора.
Сервирайте в топли купички с препечен хляб.
Вижте как да почистите и изберете мидите, за да сте сигурни, че те са качествени и пресни.
seriouseats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Мидена супа със сметана и бяло вино
- Пържени миди с лук
- Паеля с миди, скариди и пилешко
- Сос Хо - пикантен сос с морски дарове
- Миди скалопини върху пюре от пащърнак
- Миди
- Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
- Миди с домати и чесън
- Миди в масло на тиган
- Лингуини с лимон и миди
Коментари към Миди с масло и майонеза