Супа от миди с бекон
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 1 глава лук, наситнена
- 1 чаша целина, наситнена
- 1/2 чаша брашно
- 1/2 чаена лъжичка сушена мащерка
- сол и черен пипер на вкус
- 1 дафинов лист
- 1 чаша пълномаслено прясно мляко
- 3 чаши картофи, наситнени
- 1 консерва миди + течността им, нарязани (около 450 грама)
- хрупкав бекон за гарниране
- зелен лук за гарниране
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в тиган и запържете лука и целината, докато омекнат и леко покафенеят. Поръсете зеленчуците с брашно, мащерка, сол, черен пипер и дафинов лист, разбъркайте и гответе 1 минута.
Изсипете сока от мидите и прясното мляко и доведете до леко кипене, като бъркате непрекъснато.
Добавете картофите и оставете леко да къкрят, като разбърквате от време на време, докато омекнат.
Изсипете мидите и разбърквайте често, докато се сготвят (2-4 минути).
Сервирайте супата с хрупкав бекон и зелен лук по желание.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от риба и морски продукти
- Мидена супа със сметана и бяло вино
- Сос Хо - пикантен сос с морски дарове
- Пържени миди с лук
- Паеля с миди, скариди и пилешко
- Миди скалопини върху пюре от пащърнак
- Миди
- Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
- Миди с домати и чесън
- Миди в масло на тиган
- Лингуини с лимон и миди
Коментари към Супа от миди с бекон