Миди с лют сос и нахут

Необходими продукти:
- 6 супени лъжици масло
- 2 глави лук, нарязани на ситно
- 4 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
- 1 супена лъжица доматена паста
- 1 чаена чаша бира
- 1 чаена чаша чери домати
- 1 консерва от 400 грама нахут, отцеден
- 2 супени лъжици самбал оелек
- 24 миди, добре изчистени
- 1 супена лъжица свеж сок от лимон
- 4 тънки филии хляб с квас
- 2 супени лъжици зехтин
- сол
- 1/2 чаена чаша кориандър (листа със стъбла)
- резени лайм за сервиране
Начин на приготвяне:
Използвайте голям чугунен тиган, който загрейте и в него сложете 4 супени лъжици масло. Изпържете лука и чесъна и гответе, като разбърквате често, за да омекнат - около 3-4 минути. Добавете доматената паста и пържете около минута, за да придобие пастата тъмен цвят. Прибавете бирата и чери доматите. Гответе около 4-5 минути, докато половината течност изври. Време е да добавите нахута и самбал оелек, след това мидите. Покрийте с капак и гответе за 5-10 минути, в зависимост от размера на мидите и топлината на котлона. Когато мидите се отворят, изхвърлете тези, чиито черупки са затворени. Прибавете лимоновия сок и останалите 2 супени лъжици масло.
Ястието може да приготвите директно върху скара, вместо на котлон, като я загреете добре. В края на готвенето при този вариант намажете филиите хляб със зехтин и ги посолете, след което запечете на скарата, или ако желаете, може да ги препечете в тостер.
Сервирайте, като поръсите порциите с кориандър и поднесете с резени лайм.
epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРЛ МИНК ХИТОЗАН капсули * 120
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
- Мидена супа със сметана и бяло вино
- Сос Хо - пикантен сос с морски дарове
- Как да изберем и почистим миди
- Картофени купички с морски продукти, сметанов сос с вино и кашкавал
- Как да си направим декоративни свещи от мидени черупки?
- Чеснови миди в сметанов сос с прошуто
- Зелени миди при болка в костите и ставите
- Паеля с миди, скариди и пилешко
- Миди скалопини върху пюре от пащърнак
Коментари към Миди с лют сос и нахут