Ориз с лук и моркови на фурна
Необходими продукти:
- 2,5 чаени чаши ориз
- 5 чаени чаши телешки бульон
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 150 милилитра растителна мазнина
- 1 чаена лъжица подправки за пилаф
Начин на приготвяне:
Залейте ориза с гореща вода, която след 10 минути отцедете, а зърната стрийте между дланите си. Това е необходимо, за да получите ронлив ориз. Следва изплакване под течаща вода няколко пъти.
Сгорещете олио в тиган, изсипете зрънцата и пържете 7 минути. Те трябва да изсветлеят и да се съберат на бучки. Тогава прехвърлете в огнеупорен дълбок съд, залейте с бульона, подправете и затворете с алуминиево фолио съда.
Поставете в загрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути.
През това време настържете морковите, главите лук нарежете на дребни кубчета.
Изпържете ги до златисто в олио и изсипете върху готовия ориз. Поръсете с любими подправки и сервирате ястието.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pojrem.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
ПАУЪР ОФ НЕЙЧЪР ЕЛЕКТРОЛИТИ БРАТ ДИЕТА прах за перорален разтвор * 12
ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл
КУНДАЛ HONEY & MACADAMIA ДУШ ГЕЛ С АРОМАТ НА ВАНИЛИЯ 500 мл
КОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР МИСТ ЗА ЛИЦЕ ЗА ДЪЛБОКА ХИДРАТАЦИЯ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Как да се предпазите от синдрома на пържения ориз
- Седемдневна оризова диета
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ползите от кафявия ориз
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Ориз
Коментари към Ориз с лук и моркови на фурна