Ориз с лук и моркови на фурна

Необходими продукти:
- 2,5 чаени чаши ориз
- 5 чаени чаши телешки бульон
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 150 милилитра растителна мазнина
- 1 чаена лъжица подправки за пилаф
Начин на приготвяне:
Залейте ориза с гореща вода, която след 10 минути отцедете, а зърната стрийте между дланите си. Това е необходимо, за да получите ронлив ориз. Следва изплакване под течаща вода няколко пъти.
Сгорещете олио в тиган, изсипете зрънцата и пържете 7 минути. Те трябва да изсветлеят и да се съберат на бучки. Тогава прехвърлете в огнеупорен дълбок съд, залейте с бульона, подправете и затворете с алуминиево фолио съда.
Поставете в загрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути.
През това време настържете морковите, главите лук нарежете на дребни кубчета.
Изпържете ги до златисто в олио и изсипете върху готовия ориз. Поръсете с любими подправки и сервирате ястието.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pojrem.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Миди с ориз, лук и бяло вино
- Пилешка супа с ориз, картофи и топено сирене
- Ориз с царевица
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
- Оризово руло с шунка и зеле
Коментари към Ориз с лук и моркови на фурна