Ориз с лук и моркови на фурна
Необходими продукти:
- 2,5 чаени чаши ориз
- 5 чаени чаши телешки бульон
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 150 милилитра растителна мазнина
- 1 чаена лъжица подправки за пилаф
Начин на приготвяне:
Залейте ориза с гореща вода, която след 10 минути отцедете, а зърната стрийте между дланите си. Това е необходимо, за да получите ронлив ориз. Следва изплакване под течаща вода няколко пъти.
Сгорещете олио в тиган, изсипете зрънцата и пържете 7 минути. Те трябва да изсветлеят и да се съберат на бучки. Тогава прехвърлете в огнеупорен дълбок съд, залейте с бульона, подправете и затворете с алуминиево фолио съда.
Поставете в загрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути.
През това време настържете морковите, главите лук нарежете на дребни кубчета.
Изпържете ги до златисто в олио и изсипете върху готовия ориз. Поръсете с любими подправки и сервирате ястието.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pojrem.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ФИТО SOFTNESS СУХ ШАМПОАН ЗА КОСА 75 мл
ПРОМОСУЛФОРАФАН капсули 20 мг * 120 DOUBLE WOOD 27222
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Оризови спагети
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Безглутенова диета
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
Коментари към Ориз с лук и моркови на фурна