Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Ориз с лук и моркови на фурна

Ориз с лук и моркови на фурна

Ориз с лук и моркови на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 2,5 чаени чаши ориз
  • 5 чаени чаши телешки бульон
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 150 милилитра растителна мазнина
  • 1 чаена лъжица подправки за пилаф


Начин на приготвяне:

Залейте ориза с гореща вода, която след 10 минути отцедете, а зърната стрийте между дланите си. Това е необходимо, за да получите ронлив ориз. Следва изплакване под течаща вода няколко пъти.

Сгорещете олио в тиган, изсипете зрънцата и пържете 7 минути. Те трябва да изсветлеят и да се съберат на бучки. Тогава прехвърлете в огнеупорен дълбок съд, залейте с бульона, подправете и затворете с алуминиево фолио съда.

Поставете в загрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути.

През това време настържете морковите, главите лук нарежете на дребни кубчета.

Изпържете ги до златисто в олио и изсипете върху готовия ориз. Поръсете с любими подправки и сервирате ястието.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pojrem.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиНовиниЛюбопитноВидеоДиетиХранене при...ЛайфстайлБотаникаСнимкиЛечения