Миди с доматен сос и джинджифилова паста
Необходими продукти:
- 1/2 килограм миди
- 1/2 чаена чаша ситно нарязан лук
- 2 супени лъжици джинджифилова паста с чесън
- 4 стръка див лук - наситнени
- 1 чаена лъжица семена ким
- 1 чаена чаша ситно нарязан домат
- 1 чаена лъжица гарам масала
- 1 супена лъжица свеж кориандър
- 2 супени лъжици олио
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Запържете в загрятото олио семената ким за 1 минута. Добавете пастата от джинджифил с чесън и задушавайте още минута.
Добавете двата вида лук и запържете, докато покафенее.
Прибавете доматите и затворете съда. Гответе, докато омекнат и се превърнат в сос.
Сложете мидите и задушете до готовност. Посолете на вкус, подправете с гарам масала и листенцата кориандър, разбъркайте.
Сервирайте със сварен ориз.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: stylecraze.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Мидена супа със сметана и бяло вино
- Сос Хо - пикантен сос с морски дарове
- Пържени миди с лук
- Паеля с миди, скариди и пилешко
- Миди скалопини върху пюре от пащърнак
- Миди
- Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
- Миди с домати и чесън
- Миди в масло на тиган
- Лингуини с лимон и миди
Коментари към Миди с доматен сос и джинджифилова паста