Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Люто панирано пилешко месо

Люто панирано пилешко месо

Люто панирано пилешко месо - изображение

Необходими продукти:

  • около 1,5 килограма пилешко месо по избор (крилца, бяло месо, бутчета)
  • 2 чаени чаши прясно мляко или мътеница
  • 3 големи яйца
  • 1 супена лъжица лют чили сос
  • 2 чаени чаши брашно
  • 2 чаени лъжици червен пипер (сладък)
  • 1 чаена лъжица лют червен пипер кайен
  • 4 чаени чаши олио за пържене

За намазване:

  • 4 супени лъжици лют червен пипер
  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 1 супена лъжица сладък червен пипер
  • по 1 чаена лъжица чесън на прах, сол и лют червен пипер кайен

Начин на приготвяне:

Подправете месото със сол и черен пипер и го приберете покрито в хладилник за 3 часа или за 1 нощ.

Сложете решетка върху тава за печене.

Смесете прясното мляко, яйцата, лютия сос в купа, а в друга разбъркайте брашното и двата вида пипер.

Оваляйте месото в брашняната смес, след това потопете в млякото и отново в брашното. Сложете върху подготвената решетка.

Загрейте олиото в дълбок съд и изпържете за около 6-8 минути, до златисто.

Извадете 1/2 чаена чаша от горещото олио. Към него добавете лютивия пипер, чесъна, сладкия червен пипер и захарта. Разбъркайте, за да се разтворят кристалчетата захар и с получения сос намажете пилешкото, преди да го сервирате.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноХранене при...Здравни съветиДиетиНовиниАнкети