Люто панирано пилешко месо
Необходими продукти:
- около 1,5 килограма пилешко месо по избор (крилца, бяло месо, бутчета)
- 2 чаени чаши прясно мляко или мътеница
- 3 големи яйца
- 1 супена лъжица лют чили сос
- 2 чаени чаши брашно
- 2 чаени лъжици червен пипер (сладък)
- 1 чаена лъжица лют червен пипер кайен
- 4 чаени чаши олио за пържене
За намазване:
- 4 супени лъжици лют червен пипер
- 2 супени лъжици кафява захар
- 1 супена лъжица сладък червен пипер
- по 1 чаена лъжица чесън на прах, сол и лют червен пипер кайен
Начин на приготвяне:
Подправете месото със сол и черен пипер и го приберете покрито в хладилник за 3 часа или за 1 нощ.
Сложете решетка върху тава за печене.
Смесете прясното мляко, яйцата, лютия сос в купа, а в друга разбъркайте брашното и двата вида пипер.
Оваляйте месото в брашняната смес, след това потопете в млякото и отново в брашното. Сложете върху подготвената решетка.
Загрейте олиото в дълбок съд и изпържете за около 6-8 минути, до златисто.
Извадете 1/2 чаена чаша от горещото олио. Към него добавете лютивия пипер, чесъна, сладкия червен пипер и захарта. Разбъркайте, за да се разтворят кристалчетата захар и с получения сос намажете пилешкото, преди да го сервирате.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Месо на токачка
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Медено пиле със сусам, броколи и ориз
- Домати с ориз и пиле
Коментари към Люто панирано пилешко месо