Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Лучено пиле с вино върху ориз и червен боб

Лучено пиле с вино върху ориз и червен боб

Лучено пиле с вино върху ориз и червен боб - изображение

Необходими продукти:


  • 700 грама пилешко месо (бутчета, крилца)
  • 5 едро нарязани глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 2 дафинови листа
  • 1 чаена чаша ориз
  • 3 чаени чаши пилешки бульон
  • сол, черен пипер
  • 100 милилитра червено вино
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 100 грама сварен червен боб
  • сок от един лимон
  • 40 грама масло

 

Начин на приготвяне:

 

Сварете, обезкостете месото и прецедете бульона. В тенджера сгорещете половината от маслото и запържете лука, чесъна и месото.

Сипете виното, соевия сос и подправете с дафинов лист, сол, черен пипер и лимонов сок. Намалете мощността на котлона и гответе около 30 минути.

В друг съд загрейте останалата мазнина и сотирайте ориза. Налейте бульона и варете до готовност. Охладете и прибавете червения боб. Ако е необходими подправете със сол и черен пипер.

Разсипете оризовата смес в порции, сложете от ястието върху нея, поднесете и му се насладете.

лучено пиле с вино върху ориз и червен боб

Добър апетит!

Източник: memeinge.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиДиетиХрани и ястияЛюбопитноБотаникаХранене при...ЛайфстайлНовиниАнкетиАлтернативна медицинаСнимки