Червен боб на тиган с домати и много подправки
![Червен боб на тиган с домати и много подправки - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/cherven-bob-na-tigan.jpg)
За любителите на лютото представяме една рецепта с червен боб, домати и много подправки. Съставките са за 2 порции, а готвенето ще ви отнеме 30 минути.
Необходими продукти
- 1 консерва (400 грама) червен боб
- 1 консерва (400 грама) обелени и нарязани домати
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 смлени скилидки чесън
- 1 чаена лъжица настърган джинджифил
- 1 стрък свеж кориандър, нарязан на ситно
- 1 супена лъжица кимион
- 1 супена лъжица сушена паприка
- 2 супени лъжици микс от люти подправки
- 1 супена лъжица олио
Начин на приготвяне
Сложете олиото в тиган и го загрейте на средно висока температура. Изсипете лука и сложете щипка сол. Запържете за няколко минути, докато лукът поомекне и потъмнее. Добавете чесъна, джинджифила и кориандъра. Разбъркайте и гответе още 2 минути.
Добавете и останалите подправки - кимиона, паприката и лютивия микс. Разбъркайте добре. Изсипете консервите с домати и червен боб заедно с водата.
Изчакайте, докато заври, след което намалете температурата. Оставете да къкри около 15 минути, докато сосът се сгъсти. Може да поднесете готовото ястие с гарнитура от ориз. Приятен апетит!
Източник: bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Червен боб със свински ребра
- Салата от червен фасул и грозде
- Пилешко с червен боб и зеленчуци
- Червен боб с мляно месо и зеленчуци
- Пилешко с млечен сос и червен боб
- Салата Тоскана с риба тон и червен боб
- Пилешки гърди с червен боб, ориз и чедър
- Лучено пиле с вино върху ориз и червен боб
- Пикантен червен боб с телешка кайма в доматен сос
- Лобио - дип от червен боб и орехи
Коментари към Червен боб на тиган с домати и много подправки