Пилешки гърди с червен боб, ориз и чедър
Хапва ли ви си нещо по-различно за вечеря, което все пак да не съдържа нетрадиционни продукти? Ето как бързо да си приготвите пилешко филе с мексикански привкус!
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици олио от канола (или мазнина по избор)
- 500 грама пилешки гърди
- 1/2 чаена чаша лук
- 2 супени лъжици подправка за тако
- 400 грама (1 консерва) червен боб
- 400 грама (1 консерва) нарязани домати
- 1 люта чушка
- 1 чаена чаша вода
- 1 1/4 чаена чаша полуготов кафяв ориз
- 1 чаена чаша настъргано сирене чедър и Монтерей Джак
- Кориандър за сервиране
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парченца. Загрейте мазнината в тиган и запържете филето за около 3 минути, като разбърквате от време на време. Добавете нарязаните на ситно лук и лютата чушка. Подправете с тако подправка.
Прецедете боба от консервата и след 2 минути го изсипете в тигана. Сипете доматите (заедно със сока им) и долейте 1 чаена чаша вода, оставете ястието да заври.
Сложете ориза и разбъркайте добре. Покрийте с капак и намалете температурата на котлона, оставете да къкри между 7 и 10 минути, докато оризът стане напълно готов.
Добавете половината от настърганите сирена и разбъркайте. Готовото ястие поръсете с останалите кашкавал и листенца кориандър.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: readyseteat.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешки гърди с червен боб, ориз и чедър