Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки гърди с червен боб, ориз и чедър

Пилешки гърди с червен боб, ориз и чедър

Пилешки гърди с червен боб, ориз и чедър - изображение

Хапва ли ви си нещо по-различно за вечеря, което все пак да не съдържа нетрадиционни продукти? Ето как бързо да си приготвите пилешко филе с мексикански привкус!

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици олио от канола (или мазнина по избор)
  • 500 грама пилешки гърди
  • 1/2 чаена чаша лук
  • 2 супени лъжици подправка за тако
  • 400 грама (1 консерва) червен боб
  • 400 грама (1 консерва) нарязани домати
  • 1 люта чушка
  • 1 чаена чаша вода
  • 1 1/4 чаена чаша полуготов кафяв ориз
  • 1 чаена чаша настъргано сирене чедър и Монтерей Джак
  • Кориандър за сервиране

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на парченца. Загрейте мазнината в тиган и запържете филето за около 3 минути, като разбърквате от време на време. Добавете нарязаните на ситно лук и лютата чушка. Подправете с тако подправка.

Прецедете боба от консервата и след 2 минути го изсипете в тигана. Сипете доматите (заедно със сока им) и долейте 1 чаена чаша вода, оставете ястието да заври.

Сложете ориза и разбъркайте добре. Покрийте с капак и намалете температурата на котлона, оставете да къкри между 7 и 10 минути, докато оризът стане напълно готов.

Добавете половината от настърганите сирена и разбъркайте. Готовото ястие поръсете с останалите кашкавал и листенца кориандър.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: readyseteat.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиБотаникаЛайфстайлХранене при...ВидеоНовиниСнимкиЛечения