Лобио - дип от червен боб и орехи
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 глава червен лук, нарязан на ситно
- 2 стръка мащерка
- 1 голяма скилидка чесън, ситно нарязана
- 1 1/2 чаена лъжица смлян кориандър
- 1 чаена лъжица кимион
- 800 грама червен боб, отцеден
- 1 супена лъжица оцет
- 200 милилитра зеленчуков бульон
- голяма връзка магданоз
- 100 грама орехи, едро нарязани
Начин на приготвяне:
Загрейте в тиган мазнината и изпържете лука с мащерката, гответе около 10 минути, докато омекне. Добавете чесъна и изчакайте да отпусне аромата си, прибавете боба, оцета и бульона. Оставете да къкри за 5 минути, докато се редуцира течността.
Блендирайте 3/4 от ястието заедно с орехите и магданоза до консистенция на пюре. Опитайте на вкус и когато ястието е все още топло, прибавете останалия боб.
Сервирайте с хляб, крекери или зеленчуци.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ ЧЕРВЕН БОБ капсули * 60
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Боб с наденица и кисело зеле
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Коя е най-евтината суперполезна храна?
- Бобови култури
- Боб с пилешко месо
- Запечен боб с наденица и чесън
- Печен боб с лук
- Салата от бял боб с печени чушки и маслини
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
Коментари към Лобио - дип от червен боб и орехи