Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Червен боб със свински ребра

Червен боб със свински ребра

Червен боб със свински ребра - изображение

Необходими продукти:

  • 0,8-1 килограм свински ребра
  • 400 грама червен боб
  • глава кромид лук
  • 1 морков
  • 2 домата
  • 1 чаена чаша вода
  • подправки на вкус


Начин на приготвяне:

Накиснете боба във вода за една нощ.

Нарежете ребрата на порции, натрийте ги с подправки (добре е да използвате лют червен пипер).

Нарежете лука, а моркова обелете и настържете.

Сложете кромида на дъното на тенджера, следват ребрата, върху тях разпределете рендосания морков, подредете малки доматени парчета и най-отгоре изсипете боба, отцеден от течността. Налейте чаша вода и задушете ястието до готовност.

боб с ребра

Сервирайте горещо!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайл