Леща със свинско и царевица в доматен сос

Необходими продукти:
- 300 грама свинско месо
- 1 чаена чаша леща
- 250 грама консервирани домати в собствен сок
- 1 морков
- глава лук
- 1 сладка чушка
- 50 милилитра олио
- сол, захар и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свинското нарежете на малки парчета и ги изпържете в олио до готовност. Подправете със сол и черен пипер в края на термичната обработка.
Ситно накълцания морков и нарязаната на полукръгчета глава лук изпържете отделно от месото. Към тях прибавете чушката, нарязана на сламки, накрая изсипете и свинското. Разбъркайте.
Сварете лещата, следвайки инструкциите, дадени върху опаковката. Смесете я със свинското и зеленчуците. Изсипете царевичните зърна при останалите продукти и отново разбъркайте.
Време е да сложите и доматите заедно със сока, разбъркайте, подправете на вкус и задушете до пълна готовност на всички продукти.
Добър апетит!
За framar.bg : Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да си приготвите брашно от леща
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с гъби в сметана
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Консумирането на леща държи нивата на кръвната захар под контрол
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Бавно приготвени свински пържоли с много сметана
Коментари към Леща със свинско и царевица в доматен сос