Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Леща със свинско и царевица в доматен сос

Леща със свинско и царевица в доматен сос

Леща със свинско и царевица в доматен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама свинско месо
  • 1 чаена чаша леща
  • 250 грама консервирани домати в собствен сок
  • 1 морков
  • глава лук
  • 1 сладка чушка
  • 50 милилитра олио
  • сол, захар и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Свинското нарежете на малки парчета и ги изпържете в олио до готовност. Подправете със сол и черен пипер в края на термичната обработка.

Ситно накълцания морков и нарязаната на полукръгчета глава лук изпържете отделно от месото. Към тях прибавете чушката, нарязана на сламки, накрая изсипете и свинското. Разбъркайте.

Сварете лещата, следвайки инструкциите, дадени върху опаковката. Смесете я със свинското и зеленчуците. Изсипете царевичните зърна при останалите продукти и отново разбъркайте.

Време е да сложите и доматите заедно със сока, разбъркайте, подправете на вкус и задушете до пълна готовност на всички продукти.


Добър апетит!

 

За framar.bg : Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиБотаникаЛайфстайлАнкети