Кускус с моркови, канела и сирене крема

Необходими продукти:
За кускуса:
- 1 чаена чаша кускус
- 4 чаени чаши прясно мляко
- 1/2 супена лъжица масло
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена лъжичка индийско орехче
- 1/2 чаена чаша захар
- 1/4 чаена чаша стафиди
- 1/4 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1/4 чаена чаша моркови, настъргани на ситно
За глазурата:
- 60 грама сирене крема
- 1/2 супена лъжица масло
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 2 1/2 супени лъжици пудра захар
Начин на приготвяне:
- Загрейте съставките на кускуса в тенджера на слаб огън, с изключение на стафидите.
- Оставете сместа да къкри, докато кускуса се свари напълно и консистенцията придобие кремообразен вид.
- Отстранете от огъня, добавете стафидите и разбъркайте.
- В средно голяма купа разбийте крема сиренето с маслото, прясното мляко и захарта до гладък крем.
- Поднесете кускуса топъл, гарниран с млечната глазура.
Да ви е сладко!
Снимки: eatthriveglow.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ХАЯ ЛАБС ХРАНИТЕЛНО БАЗИРАНИ ЖЕНСКИ МУЛТИВИТАМИНИ таблетки * 60
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОХИП ПЮРЕ РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПИЕР КАРДЕН СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ОЛИО-АКТИВАТОР ЗА ТЕН SPF6 125 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Див морков
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Тутманик
- Термично обработените моркови могат да причинят алергична реакция
- Мариновано овче сирене с босилек
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
Коментари към Кускус с моркови, канела и сирене крема