Начало Хранене Рецепти Гарнитури Със зърнени храни и варива Кускус с печени чушки, босилек и чесън

Кускус с печени чушки, босилек и чесън

Кускус с печени чушки, босилек и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 8 малки сладки чушки
  • 1-2 намачкани скилидки чесън
  • 2-3 супени лъжици ситно накълцан магданоз
  • 1 супена лъжица накълцан пресен босилек
  • 1 супена лъжица висококачествен зехтин
  • 1 супена лъжица бял винен оцет
  • 200 грама кускус
  • сол и смлян черен пипер


Начин на приготвяне:

Изпечените чушки обелете и нарежете на тънки ивици. Поръсете с магданоза и босилека, подсолете и разбъркайте. Чесъна намачкайте и смесете със зехтина, добавете черен пипер. Залейте чушките с ароматната мазнина.

Овкусете с оцета, разбъркайте и приберете в хладилника за 30-40 минути.

Кускуса сварете според указанията, посочени върху опаковката.

Изсипете го в салатиера, добавете чушките и разбъркайте.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alevtinja.livejournal.com

Още по темата:

4.5, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовини