Кускус с печени чушки, босилек и чесън

Необходими продукти:
- 8 малки сладки чушки
- 1-2 намачкани скилидки чесън
- 2-3 супени лъжици ситно накълцан магданоз
- 1 супена лъжица накълцан пресен босилек
- 1 супена лъжица висококачествен зехтин
- 1 супена лъжица бял винен оцет
- 200 грама кускус
- сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Изпечените чушки обелете и нарежете на тънки ивици. Поръсете с магданоза и босилека, подсолете и разбъркайте. Чесъна намачкайте и смесете със зехтина, добавете черен пипер. Залейте чушките с ароматната мазнина.
Овкусете с оцета, разбъркайте и приберете в хладилника за 30-40 минути.
Кускуса сварете според указанията, посочени върху опаковката.
Изсипете го в салатиера, добавете чушките и разбъркайте.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alevtinja.livejournal.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Салата с кускус, маслини, моцарела и чери домати
- Кускус с тиквички и чери домати
- Кускус със зеленчуци
- Кускус с ароматни треви и бадеми
- Гарнитура от кускус с чесън, лук и масло
- Портокалов кускус
- Кускус с гъби и рикота
- Кускус с моркови, канела и сирене крема
- Здравословни ястия под 300 калории: Пилешки шишчета с кускус и боровинки
- Екзотичен кускус с шамфъстък и зеленчуци
Коментари към Кускус с печени чушки, босилек и чесън