Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени патладжани с кускус, домати и кашкавал

Пълнени патладжани с кускус, домати и кашкавал

Пълнени патладжани с кускус, домати и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 2 патладжана
  • 1 червена сладка чушка
  • 2 средно големи домата
  • 2 скилидки чесън
  • 4 супени лъжици сварен ориз
  • 75 грама кашкавал
  • 3 супени лъжици олио
  • 1 супена лъжица наситнен копър/магданоз
  • сол
  • черен пипер


Начин на приготвяне:

Разрежете двата патладжана на две по дължина и ги изпържете за 5 минути в горещото олио, като ги поставите с разреза в мазнината. След това издълбайте вътрешността им и я нарежете ситно.

Доматите бланширайте, обелете и нарежете ситно. Чушката накълцайте на дребни кубчета, чесъна настържете.

Смесете нарязаните продукти с кускуса, добавете чесъна, копъра/магданоза и подправете на вкус.

Разпределете плънката в патладжанените "лодки", които подредете в тава, покрийте с алуминиево фолио и изпечете за 35 минути във фурната на 180 градуса.

След това отстранете фолиото, поръсете пълнежа с настъргания кашкавал и върнете във фурната за още 10 минути, за да се запече покритието.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовиниХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиБотаника