Пълнени патладжани с кускус, домати и кашкавал

Необходими продукти:
- 2 патладжана
- 1 червена сладка чушка
- 2 средно големи домата
- 2 скилидки чесън
- 4 супени лъжици сварен ориз
- 75 грама кашкавал
- 3 супени лъжици олио
- 1 супена лъжица наситнен копър/магданоз
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Разрежете двата патладжана на две по дължина и ги изпържете за 5 минути в горещото олио, като ги поставите с разреза в мазнината. След това издълбайте вътрешността им и я нарежете ситно.
Доматите бланширайте, обелете и нарежете ситно. Чушката накълцайте на дребни кубчета, чесъна настържете.
Смесете нарязаните продукти с кускуса, добавете чесъна, копъра/магданоза и подправете на вкус.
Разпределете плънката в патладжанените "лодки", които подредете в тава, покрийте с алуминиево фолио и изпечете за 35 минути във фурната на 180 градуса.
След това отстранете фолиото, поръсете пълнежа с настъргания кашкавал и върнете във фурната за още 10 минути, за да се запече покритието.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Патладжан
- Кускус с морски дарове
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Ливанска разядка Мутабал
- Не изхвърляйте дръжките на патладжаните - те лекуват хемороиди
Коментари към Пълнени патладжани с кускус, домати и кашкавал